Jurnalul Prefectului de Constanța, George-Sergiu Niculescu. Săptămâna 2-8 martie 2020

0
1402

Dragi locuitori ai județului Constanța,

Săptămâna trecută a fost una în care s-a discutat foarte mult pe marginea subiectului „coronavirus”. Este evenimentul care a acaparat actualitatea iar noi, reprezentanții autorităților, depunem eforturi considerabile pentru a să limita efectele negative. Un sumar al activității mele de zilele trecute, într-o nouă filă din „Jurnalul Prefectului de Constanța”.

Luni, 2 martie:

Săptămâna a început cu ședința recurentă la care au luat parte șefii serviciilor aflate în cadrul Instituției Prefectului. Împreună, am trasat principalele obiective ale săptămânii în curs. Apoi, am convocat o întâlnire cu reprezentanții retailerilor din județul Constanța, în vederea asigurării stocurilor necesare pentru un nou val de cumpărături masive, dar și pentru aplicarea corectă a măsurilor de prevenție, în contextul coronavirusului.

Marți, 3 martie:

Am participat, în sistem videoconferință, la evaluarea structurilor din cadrul MAI, pentru anul 2019, bilanț la care au luat parte, în București, atât președintele României, dl. Klaus Iohannis, cât și premierul României, dl. Ludovic Orban. Apoi, am plecat la Palatul Victoria, unde m-am întâlnit chiar cu dl. Orban, care m-a asigurat că există soluții pentru reabilitarea malului surpat al Canalului Dunăre-Marea Neagră, o problemă care vizează mulți locuitori din Cumpăna.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Miercuri, 4 martie:

Am avut o întâlnire cu directorul Direcției Silvice Constanța, cu care am discutat pe marginea unui subiect important pentru șoferii care fac drumul către București: constituirea perdelei forestiere de-a lungul Autostrăzii Soarelui. Apoi, am avut o serie de ședințe de lucru, pe diverse subiecte, cu reprezentanții mai multor instituții importante de la nivelul județului. Nu în ultimul rând, am fost în permanentă legătură cu reprezentanții instituțiilor abilitate, în ceea ce privește măsurile pe care județul Constanța le implementează în gestionarea subiectului COVID-19.

Joi, 5 martie:

Am purtat discuții cu colegii din Instituția Prefectului, în cadrul unei ședințe de lucru referitoare la buna desfășurare a fluxurilor din instituție, dar și despre evenimentele de actualitate pe care le avem în vedere. Apoi, am discutat cu reprezentanții Serviciului Pașapoarte despre evoluția lucrărilor de la noul sediu, care va fi deschis în această primăvară în interiorul unui centru comercial din Constanța. Am continuat cu o videoconferință condusă de Ministrul de Interne, dl. Marcel Vela, pe tema coronavirusului. Imediat, am convocat și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, unde am dezbătut toate punctele importante alături de reprezentanții instituțiilor implicate.

Vineri, 6 martie:

Am luat legătura cu cei care se ocupă direct de operațiunea din Portul Midia, acolo unde, în prezent, nava „Queen Hind” este eliberată de animalele moarte aflate la bord. Am încheiat săptămâna în contact permanent cu doctorii din DSP Constanța, cu colegii prefecți din țară, cu colegii din Prefectura Constanța și cu mulți alți oameni implicați în subiectul „coronavirus”, lucru pe care l-am continuat și în zilele din weekend, pentru că trebuie să fim activi și mereu pregătiți pentru toate scenariile și situațiile posibile.

A fost, așadar, o săptămână plină, cu discuții de maximă importanță, cu reușite pentru comunitate și cu sentimentul că județul Constanța este pe un făgaș bun!

O săptămână reușită, tuturor!

George-Sergiu Niculescu, Prefectul județului Constanța.

MN: Alte file din ”Jurnalul Prefectului de Constanța”, puteți vizualiza AICI.


Mangalia News, 09.03.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply