8 Martie, Ziua Femeii! Ce trebuie să facă toate femeile astăzi, pentru a avea noroc tot anul

0
1579

Există o serie de tradiții și superstiții de 8 Martie, atunci când în lume este celebrată Ziua Femeii. Există o serie de tradiții și obiceiuri pentru această zi specială și pentru cea de luni, 9 martie, atunci când avem de a face cu o mare sărbătoare ortodoxă.

Ce trebuie să facă toate femeile astăzi, pentru a avea noroc tot anul.

Există o singură superstiție pentru ziua de 8 martie. Astăzi, toate femeile trebuie să poarte la piept, sau mai nou la mână, unul din mărțișoarele primite, pentru a avea noroc tot anul. Se spune că este bine să respecți această tradiție pe tot parcursul începutului de martie, dar mai ales de Ziua Femeii. Se spune că femeile care poartă mărțișorul în perioada 1-9 martie vor avea noroc tot anul. Aceasta este ziua în care femeia este celebrată în toată lumea și mai ales în România, tradiția mărțișorului fiind una specială în țara noastră, care nu se găsește și la celelalte popoare.

În România, în ziua de 8 Martie se sărbătorește Femeia. Chiar dacă până în decembrie 1989 se vorbea de Ziua Mamei, după Revoluție, aceasta a fost înlocuită treptat cu Ziua Femeii. În anul 2010 s-a stabilit la nivel internațional ca Ziua Mamei să fie sărbătorită oficial în prima duminică a lunii mai, iar cea a tatălui – în a doua duminică. 

În multe țări, 8 martie este considerată prima zi a primăverii. Semnificația zilei de 8 Martie este asociată cu primăvara și ziua de 8 Martie este legată simbolic de flori și plante. Florile reprezintă primăvara și gingășia, motiv pentru care trebuie oferite femeilor de ziua lor, alături de sincere felicitări de 8 Martie și alte cadouri alese.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, pe voxbiz.ro

MNLa Mulți Ani, minunatelor! Dragile noastre dragi, vă respectăm, vă îmbrățișăm și vă iubim! Și nu numai de 8 Martie! 🙂



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply