Serviciul de Noapte, cu Alexandru Rusu. (Radio România Actualități). Despre interferențele culturale româno-britanice, cu Consulul onorific la Winchester, Călin Humă și profesorul Ioan Iacob, inițiatorul Proiectului Transatlantic Eminescu Poe.
S-a vorbit despre interferențele culturale româno-britanice, cu consulul onorific la Winchester, Călin Humă (printre altele și compozitor difuzat de BBC) și profesorul Ioan Iacob, inițiatorul Proiectului Transatlantic Eminescu Poe.
Calin Humă: M-am apropiat de Proiectul Transatlantic Eminescu Poe, datorită generozității sale. Rolul meu în Marea Britanie, dincolo de cel de a promova relațiile bilaterale economice, este acela de a promova România din punct de vedere cultural. Cultura este cea care leagă cel mai bine două entități, două țări, două popoare. Datorită faptului ca Edgar Allan Poe s-a inspirat din cultura britanică, precum Mihai Eminescu din cea germană, am formulat o viziune ca acest proiect să poposească și în Marea Britanie. Vreau ca acest proiect național să fie recunoscut ca unul internațional.
Ioan Iacob: Proiectul Transatlantic Eminescu Poe are trei secțiuni: prima, un schimb de experiență în domeniile artă, cultură; a doua, un schimb transatlantic în domeniul media; a treia, dedicată unor evenimente caritabile. În timp, dorim să înființăm Centre de Cercetare și Excelență, care se vor numi, în România – Eminescu, în Franța – Baudelaire, în Germania – Novalis, în Marea Britanie – Byron, iar în Statele Unite, evident, Edgar Allan Poe.
Dacă doriți să (re)ascultați emisiunea din data de 14 februarie 2020, o puteți face la linkurile de mai jos:
https://www.facebook.com/ServiciulDeNoapte/videos/681673502369842/
Prima oră: http://media.3netmedia.ro/media/RRAOnline/audio/140545.mp3
A doua oră: http://media.3netmedia.ro/media/RRAOnline/audio/140546.mp3
Audiție plăcută!
Mangalia News, 01.03.2020.