Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a obținut fonduri pentru plata nucleului industriei naționale de apărare

0
414

Virgil Popescu, ministrul MEEMA: “Obiectivul meu este să generăm activitate pentru companiile din industria de apărare”.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a promovat o Hotărâre de Guvern, care a fost aprobată în cadrul ședinței Executivului de joi, prin care se asigură sumele necesare în cuantum de 54 de milioane de lei pentru plățile salariale pentru un număr mediu maxim de personal de 1.081 de salariați din cadrul industriei naționale de apărare.

“Am promovat Hotărârea de Guvern referitoare la fondurile necesare asigurării nucleului din industria de apărare pentru anul 2020, așa cum am promis că voi face în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut cu sindicatele din industria națională de apărare. Obiectivul meu și al întregului Guvern, este să generăm suficientă activitate pentru companiile din industria de apărare, pentru ca acestea să nu mai depindă într-o măsură atât de mare de nucleu. Pentru asta lucrăm îndeaproape cu Ministerul Apărării Naționale pentru a avea, pentru prima dată, o colaborare reală între beneficiarii produselor industriei naționale de apărare și companiile care realizează produsele respective. Vom efectua și reorganizarea ROMARM, pentru ca acest holding să poată să funcționeze eficient. Ne vom concentra pe activitatea de marketing și vânzări în cadrul ROMARM, pentru că România are o tradiție în industria mondială de apărare, are piețe în care are parte de recunoaștere și încredere și trebuie să recuperăm cota de piață pe care am pierdut-o în ultimii 30 de ani, ca să putem avea comenzi prin care să încărcăm cu activitate angajații din această ramură industrială”, a declarat Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Legea privind industria națională de apărare prevede că salariații încadrați cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată la operatorii economici din industria națională de apărare, pe perioada în care nu desfășoară activitatea de bază din lipsă de comenzi sau contracte, efectuează activități specifice, beneficiind de drepturile salariale prevăzute de lege. Hotărârea de Guvern adoptată joi, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, permite plata salariilor a aproximativ 1.100 de angajați ai operatorilor economici din industria națională de apărare pentru acele perioade în care nu există comenzi sau contracte.


Mangalia News, 14.02.2020.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply