Dr. Mihaela Bilic: „Pentru copii, orezul cu lapte este mai sănătos decât cerealele din comerț”

0
180

Oda­tă cu evo­lu­ția, tin­dem să modi­fi­căm și ali­men­ta­ția pen­tru copi­ii noș­tri. Lucru greșit. Medi­cii nutri­ti­o­niști spun de ce nu facem toc­mai bine, atunci când vrem să com­pli­căm mese­le micu­ți­lor. Spre exem­plu, un orez cu lap­te este mult mai sănă­tos decât cele­bre­le cere­a­le con­su­ma­te la pri­me­le ore ale dimi­ne­ții.

”In nici un caz, un copil nu tre­bu­ie sa manan­ce die­te­tic, pen­tru ca el are nevo­ie de gra­simi ata­ta timp cat este în cres­te­re. Man­ca­tul die­te­tic este un man­cat nesa­na­tos. Gra­si­mea este sub­stra­tul esen­ti­al pen­tru cres­te­re, iar un copil, mai degra­ba tre­bu­ie sa manan­ce gras. Un copil are nevo­ie de gra­si­me de cali­ta­te.

Obli­ga­to­riu, copi­ii tre­bu­ie sa manan­ce unt, sa bea lap­te­le inte­gral. Nu întam­pla­tor, copi­ii pre­fe­ra car­to­fii pra­ji­ti. Avem nevo­ie de gra­si­me pen­tru a cres­te, tot ce înseam­na sis­tem ner­vos la copi­lu­lui se dezvol­ta pe baza gra­si­mii, deci este o ches­tiu­ne de buna cres­te­re. Nu tre­bu­ie sa manan­ce die­te­tic sub nicio for­ma, tre­bu­ie înva­tat sa aiba si legu­me în far­fu­rie”, expli­ca Miha­e­la Bilic.

”Dul­ciu­ri­le facu­te în casa nu fac niciun rau, daca nu sunt con­su­ma­te în exces, iar tra­di­tio­na­lul orez cu lap­te este mai sana­tos decat cere­a­le­le. Sunt adep­ta si pro­mo­vez gati­tul în casa. Dar, sa nu ne facem un obi­cei. O data pe sap­ta­ma­na este mai mult decat echi­li­brat.

Cere­a­le­le au fost inven­ta­te de ame­ri­cani, cand si-au dat sea­ma ca tre­bu­ie sa hra­neas­ca o natie întrea­ga cu ceva ieftin. Atunci le-au expan­dat, au bagat în ele zahar si au deve­nit obli­ga­to­rii la micul dejun. Nu au nici un avan­taj. Pen­tru un copil, mai degra­ba as pune o felie de pai­ne cu unt si gem, care în final, ca numar de calo­rii, face tot cat cere­a­le­le. Alt­fel, cere­a­le­le sunt un mar­ke­ting. Tre­bu­ie sa ne întoar­cem la sim­pli­ta­te”, spu­ne Miha­e­la Bilic, potri­vit clicksanatate.ro.


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele