În stațiunea Neptun au început lucrările unuia dintre cele mai mari parcuri acvatice din Europa! 55 de milioane de euro vor fi investiți în trei etape

0
3460

farmec.ro
carturesti.ro%20

De câteva luni, tot încerc să aflu detalii despre una dintre cele mai mari investiții de pe litoralul românesc: construcția parcului acvatic de la Mangalia, în dreptul stațiunii Neptun. După multe telefoane insistente, emailuri și discuții, am reușit să „scot” câteva informații despre ceea ce se dorește a fi noua atracție a sudului litoralului.

Nu vorbim însă doar de un parc acvatic! Investiția acoperă 37 de hectare și, ca să aveți un termen de comparație, vă spun că este o dată și jumătate cât toată stațiunea Costinești. Deși nu sunt încă publice fotografii sau simulări grafice 3D, pot să vă îndrept cu gândul spre marile resorturi din Turcia. Complexul cuprinde un aqua park, mai multe piscine, baruri, restaurante, zone comerciale, spații pentru spectacole, dar și un hotel de 200 de camere, cel mai probabil de cinci stele. Inaugurarea întregului complex ar trebui făcută în primăvara anului 2024, dar parcul ar trebui să fie gata în 2022.

“Stațiunile din sudul litoralului abundă în spații cu verdeață, zone cu locuri aerisite și nesufocate de construcții”

Mihaela Surin este directorul executiv al Mera Hotels și a fost desemnată de proprietar să dezvăluie informații despre investiția din sudul litoralului.

De ce ați ales sudul litoralului și care este valoarea totală a investiției?

Valoarea este de 55 de milioane de euro și este proiectată în trei etape. Două de câte 20 de milioane de euro și cea finală de 15 milioane de euro. Suntem încă în discuții cu băncile finanțatoare, iar etapele nu sunt definitive.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Stațiunile din sudul litoralului sunt zone cu potențial turistic, care abundă în spații cu verdeață, ele fiind aerisite și nesufocate de construcții. Sunt doar câteva motive pentru care sudul litoralului este o zonă ofertantă atât sub aspectul investițiilor asupra spațiilor deja existente, prin renovări ample, așa cum e cazul hotelurilor noastre. Sub aspectul investitiilor noi, este atractiv în special în zona de agreement, cum este cazul investiției în acest Aqua Parc. Sudul litoralului este lipsit de acest tip de activități, care completează o vacanță ideală, la mare.

Poate sudul litoralului să renască? Care ar fi rețeta?

Citiți continuarea AICI. Autor: Adrian Gorpin.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply