NICOLAE CINTEZĂ, BNR: Acţiune penală la DIICOT împotriva a 16-17 bănci suspecte de spălare de bani

0
851

farmec.ro
carturesti.ro%20

ACTUALIZARE – Gheorghe Piperea: “Zeci de miliarde de euro din depozitele oamenilor sunt în pericol, vorbim de un risc sistemic la puterea a doua”.

În acest moment, ar trebui ca fiecare instituţie de credit care nu este implicată în procesul amintit de Cinteză să iasă şi să se disculpe, este de părere avocatul Gheorghe Piperea. Acesta consideră că DIICOT ar fi trebuit să iasă cu un comunicat, după declaraţiile lui Nicolae Cinteză. “Ori Cinteză blufează, ori DIICOT nu-şi face treaba”, ne-a spus Piperea, adăugând: “Declaraţiile Directorului de Supraveghere din BNR ridică o serie de întrebări. În primul rând, de ce a dat aceste informaţii într-un moment în care lumea are îndreptată toată atenţia către nebunia cu virusul chinezesc? Apoi, de ce documentul respectiv se află doar la o publicaţie şi nu a fost dat către toată presa? Pentru că, dacă acest document este confidenţial, atunci faptul că s-a scurs în presă este caz penal pentru Florin Georgescu, iar dacă nu este confidenţial, atunci ar trebui să îl aibă toţi ziariştii, pentru că este vorba despre zeci de miliarde de euro din depozitele oamenilor care sunt în pericol. De ce se vorbeşte despre acest subiect extrem de grav într-o conferinţă oarecare şi nu a fost organizată o conferinţă de presă la BNR, chiar de către Guvernator? De asemenea, ar trebui să ne întrebăm ce rol mai are Banca Naţională şi Nicolaie Cinteză, dacă băncile comerciale nu închid anumite conturi, la cererea BNR luni de zile? Cel mai important lucru este că, dacă Legea Dării în Plată era risc sistemic major pentru băncile de la noi, acum, acest caz, în care 17 bănci sunt suspecte pentru cel mai grav lucru, reprezintă risc sistemic la puterea a doua”.

Banca Naţională a României a deschis o acţiune penală la DIICOT în care sunt implicate 16-17 bănci, suspectate de spălare de bani, a declarat miercuri Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei de Supraveghere din Banca Centrală.

Citiți continuarea AICI.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply