DW: Epidemiolog din Germania, despre cât de mare este pericolul reprezentat de coronavirus în Europa

  0
  759

  carturesti.ro%20
  farmec.ro

  A fost confirmat oficial primul caz de coronavirus în România, iar Germania se află deja “la începutul unei epidemii” potrivit Ministrului Sănătăţii. Din Germania, epidemiologul Gérard Krause ne spune ce măsuri sunt de folos.

  DW: De când numărul cazurilor de infectare cu coronavirus au crescut atât de razant în Italia, provincia Lombardia, afectată în mod special de epidemie, este numită în presă tot mai des “Wuhanul Europei”. Se potriveşte descrierea?

  Gérard Krause: Este cam exagerată, mai ales dacă ne luăm după numărul de locuitori afectaţi şi de densitatea populaţiei pe kilometru pătrat. Este deci o situaţie total diferită. Cât de mare este pericolul unei răspândiri necontrolate a coronavirusului în Europa după izbucnirea focarului din nordul Italiei? Într-o astfel de situaţie, trebuie ales bine momentul în care să se treacă de la blocarea răspândirii epidemiei la reducerea efectelor ei. Nimeni nu are voie să-şi facă iluzii că o anumită ţară ar putea fi ferită total şi pentru totdeauna de o astfel de infecţie. Nu în cazul acestui microb. Mai devreme sau mai târziu, toate ţările din zona noastră se vor confrunta cu acest coronavirus. Totuşi, la început poate fi o strategie bună să se încerce blocarea răspândirii epidemiei, pentru a câştiga timp, timp necesar pentru ca spitalele să se pregătească, pentru ca oamenii de ştiinţă să afle mai multe despre virus, pentru a putea reacţiona mai bine la el.

  Înseamnă că nu ar avea prea mult sens să se instituie controale sanitare la graniţele dintre ţările din UE, de exemplu pentru a se măsura temperatura corpului călătorilor, aşa cum s-a făcut pe aeroporturi?

  S-au făcut destule studii şi simulări pe această temă, care au arătat că astfel de măsuri nu sunt, de regulă, prea folositoare. În special la acest tip de virus nu sunt prea eficiente controalele la graniţe pe care le-aţi menţionat. Asta deoarece mare parte din cei infectaţi nu au la început niciun fel de simptome. De aceea, la eventuale controale sanitare, nu s-ar descoperi nimic în neregulă la ei.

  Publicitate https://www.mangalianews.ro/

  Citește mai mult: adev.ro/q6cx0h  piese-auto-mangalia.ro

  libris.ro%20
  libris.ro%20


  Leave a Reply