Românii care au modernizat plapuma din lână a bunicii și au scos-o la export

0
899

Sanodor, o afacere de familie cu plăpumi și perne din lână, care exportă din Piatra Neamț în Europa.

Catalin si Oana Tatu au inceput un business cu pilote, plapumi, perne si saltele din lana si exporta, in prezent, 60% din productie in Europa. Confort Merino este o afacere de familie inceputa din nevoie si crescuta cu munca in Piatra Neamt, o poveste despre piedicile din viata si modul in care treci peste ele in stil manual si traditional.

Povestea afacerii familiei Tatu incepe in 2009, odata cu vestea primului copil. In anul in care Romania a fost zguduita de criza economica, Catalin a ramas fara locul de munca din fabrica de textile si a inceput de la zero ca distribuitor de produse farmaceutice.

In 2012, cei doi soti au creat pentru copil un topper de lana pentru pat, la un atelier de plapumi din Piatra Neamt. Cand au revenit la atelier pentru a face inca un topper, au descoperit ca acesta se inchisese.

„Am vazut, am simtit o diferenta deosebita de confort cu acea salteluta aditionala si am inceput sa citim, sa studiem despre lana si despre produsele din lana. Am descoperit ca la nivel mondial produsele din lana reprezinta o adevarata piata, ca lumea foloseste pilote, saltele si chiar perne umplute cu lana. Aflasem la acel moment ce insemna lana, dar mai ales care ar fi avantajele de confort daca s-ar folosi lana fina, merinos. Practic, am indeparta refuzurile si temerile celor care ar spune ca plapuma de lana este grea”, explica Oana Tatu.

Potentialul afacerii era prezent, dar banii lipseau, asa ca au inceput conform posibilitatilor: cu o masina de cusut si o masa de blat pentru croit. Dupa ce au creat un magazin online si o pagina de Facebook, comenzile au inceput sa curga. Toata munca era, insa, realizata dupa job, dar ajunsesera sa castige circa 50% dintr-un salariu si au cooptat un fost coleg de la firma de confectii, maistru croitor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți articolul integral AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply