MANGALIA. Moroianu: Nu ştiu dacă voi candida. Mi-a explodat maşina, cât mai este până la o execuţie?

0
1370

Urmează o campanie electorală zglobie, cu surprize, cu tot felul de atacuri şi de candidaţi care mai de care mai „coloraţi” (în limbaj şi la capitolul CV). Dacă la Constanţa încă nu deţinem toate detaliile legate de candidaţi (aşa cum explicam AICI), la Eforie galeria candidaţilor par să se aglomereze tot mai tare (vezi AICI), în municipiul Mangalia este surprinzător de multă linişte.

Sudul litoralului, atât de animat după „epoca” Zanfir Iorguş, a ajuns în punctul în care mulţi ar dori să candideze, dar puţini îndrăznesc să ia o decizie: oponenţii actualului primar Cristian Radu (fost şef al Gărzii Constanţa) se întreabă dacă nu cumva îşi irosesc şansele. Prea mulţi candidaţi i-ar asigura lui Radu (PNL) un al treilea mandat. Zanfir Iorguş, spre exemplu, ar vrea să candieeze, spun unii, dar încă nu ştie dacă va putea, având în vedere procesul în care nu a primit încă un verdict final.

PSD, pe de altă parte, a reuşit “performanţa” de a-şi duce organizaţia Mangalia într-o situaţie ridicolă: fără un lider puternic şi fără perspectivele unui candidat capabil să îl învingă pe Cristian Radu. Unii spun că la mijloc ar fi fost un „blat” al conducerii judeţene a PSD Constanţa cu Cristian Radu, alţii opinează că… atât poate PSD. Un potenţial candidat al PSD ar fi Neculai Tănase (preşedintele organizaţiei de la Mangalia), fostul ginere al lui Ion Mincă (fost consilier local PRM). Cât de potrivit este Tase? Se pare că nu prea…, de vreme ce organizaţia de la Constanţa încerca să îl convingă pe primarul de la Limanu, Daniel Georgescu, să candideze la Mangalia, fie şi cu riscul să piardă, dar numai să culeagă cât mai multe voturi pentru judeţ!

Aşadar, PSD Mangalia nu a reuşit să crească nimic, iar un fost consilier PSD, exclus pentru derapajele de la regulile organizaţiei, şi-a anunţat candidatura din postura de independent: Menabit Ozghiun (Ozzy). Sau poate că excluderea lui Ozzy a fost o “joacă” a PSD, în sprijinul liberalului Radu. Oricum ar fi, se pare că între timp PSD a ajuns la concluzia că tot trebuie să strângă cât mai multe voturi la Mangalia, chiar dacă nu câştigă primăria, dar cu cine? Ocazia s-a ivit odată cu dezintegrarea ALDE: Nicu Moroianu ar putea deveni candidatul PSD. PSD pune însă condiţii: Moroianu trebuie să se înscrie în partid. Cel puţin acesta este scenariul vehiculat de unii, care îl adaugă în “poveste” şi pe Zanfir Iorguş: dacă Iorguş nu va putea candida, atunci va fi invitat să pună umărul la proiectul anti-Radu. Mergând pe această idee, unii încep chiar să creadă că poate-poate câştigă şi bătălia.

În fine, discuţiile sunt încă în fază preliminară, iar Nicu Moroianu susţine că încă nu ştie ce va face. „Sunt discuţii, nu am luat o decizie. Mă consult cu toţi colegii (de la ALDE – n.r.) înainte de a lua o decizie. Ce vrem este să reparăm dezastrul care s-a întâmplat de câţiva ani în Mangalia… Mă credeţi că sunt în faţa casei, cu picioarele în noroi?! Azi (marţi, 18 februarie – n.r.) a fost şedinţă de Consiliu Local, au venit şi cetăţeni, care au reproşat că în Neptun zici că e ca după bombardament (….)”, a declarat, pentru Focus Press, Nicu Moroianu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Nicu Moroianu, foto: Facebook.

Mai mult, pe focusnews.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply