Ministerul Educației a lansat campania “Meseria face diferența!”, pentru absolvenții de clasa a VIII-a

0
805

Ministerul Educatiei a lansat campania “Meseria face diferenta!”, care are drept scop prezentarea celor mai relevante meserii in care se pot forma absolventii de clasa a VIII-a, dar si avantajele pe care le ofera invatamantul profesional si profesional dual.

Campania se va incheia pe 11 martie, de Ziua Nationala a Meseriilor.

Potrivit unui comunicat al MEC, saptamanal, prin intermediul acestei campanii, Ministerul Educatiei, impreuna cu Centrul National de Dezvoltare a invatamantului Profesional si Tehnic, vor prezenta meseriile care pot face diferenta. 

Toate materialele vor fi vizibile pe site-urile alegetidrumul.ro si edu.ro.

Campania se va derula in toata tara, iar printre actiunile propuse de catre inspectoratele scolare se regasesc: caravane ale meseriilor, concursuri scolare de tip “Atelier de creatie” sau “Atelier de robotica”, actiuni comune ale unitatilor de invatamant profesional si tehnic, ale inspectoratului scolar judetean, ale Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala, ale operatorilor economici privind consilierea si orientarea scolara si profesionala a elevilor, vizite ale elevilor din unitatile de invatamant gimnaziale din judet la operatorii economici care asigura pregatirea si/sau practica in invatamantul profesional si profesional dual, ateliere de informare pentru profesorii diriginti ai claselor a VII-a si a VIII-a.

In urmatoarea perioada, Ministerul Educatiei, inspectoratele scolare si institutiile de invatamant vor organiza, de Ziua Nationala a Meseriilor, o serie de evenimente care sa contribuie la cresterea vizibilitatii si atractivitatii invatamantului profesional, tehnic si profesional dual in randul viitorilor absolventi de clasa a VIII-a, precizeaza comunicatul citat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Educatia si formarea profesionala au un rol fundamental in crearea si dezvoltarea unei societati bazate pe competente. Nu putem fi nepasatori la evolutia tehnologica din ultimii ani, deci trebuie sa devenim proactivi, sa luam decizii bine fundamentate pentru ca elevii nostri de gimnaziu sa isi poata continua studiile urmand un traseu educational corect”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educatiei. (sursa: portalinvatamant.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply