Jurnalul Prefectului de Constanța, George-Sergiu Niculescu. Săptămâna 3-9 februarie 2020

0
987

Dragi constănțeni,

Săptămâna trecută, natura ne-a pus la încercare, iar județul Constanța s-a confruntat cu mai multe coduri de vreme severă. Totodată, au fost zile pline de evenimente importante, pe care vi le voi prezenta pe scurt, așa cum v-am obișnuit, în „Jurnalul Prefectului de Constanța”.

Luni, 3 februarie:

Am identificat subiectele de importanță pentru întreaga săptămână, alături de șefii serviciilor deconcentrate, în cadrul unei ședinte de lucru. Apoi, am avut o întâlnire cu reprezentanții Primăriei Corbu, cu privire la trasarea graniței UAT Corbu cu UAT Săcele.

Marți, 4 februarie:

Împreună cu Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Constanța, am hotărât să stabilim o bună colaborare instituțională. Cred cu tărie că, prin dialog și deschidere, vom putea să răspundem și să rezolvăm cât mai multe sesizări venite din partea cetățenilor. Că tot veni vorba de cetățeni, am avut și un program de audiențe, în cadrul căruia am ascultat ce au de spus oamenii. Îi invit din nou, pe această cale, să vină la Prefectura Constanța. Mereu vor găsi ușa deschisă!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Miercuri, 5 februarie:

Am început ziua cu convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pe marginea avertizărilor meteorologice. Împreună cu colegii din alte instituții, ne-am organizat, iar codurile de vreme severă au fost întâmpinate de toți cei implicați cu mult profesionalism! În plus, am discutat cu reprezentanții mai multor centre comerciale, pentru stabilirea unui protocol care va intra în vigoare de fiecare dată când vom avea parte de ninsori abundente, viscol și vânt puternic: parcările acestor centre vor putea fi folosite pentru staționarea în siguranță de către șoferii mașinilor de mare tonaj. Apoi, am participat la videoconferința organizată de dl. ministru Marcel Vela. Am terminat ziua cu prezența în dispeceratul ISU Dobrogea, unde am coordonat și supervizat activitatea instituțiilor din județ, în contextul intensificării condițiilor meteo nefavorabile.

Joi, 6 februarie:

Ziua de joi am început-o tot în dispeceratul ISU Dobrogea, acolo unde a fost activat, pe tot parcursul intemperiilor, Comandamentul de Iarnă. Am participat apoi la ceremonia de învestire a noului subprefect, doamna Aura Bozdoacă, în prezența colegilor din Instituția Prefectului, a partenerilor instituționali și a presei din Constanța. De asemenea, am avut o întânire importantă cu dl. Director General al CCINA, Dănuț Jugănaru, cu care am stabilit că vom face posibilă o excelentă colaborare. Seara am încheiat-o în dispeceratul ISU Dobrogea, pentru a mă asigura că totul este sub control, fapt ce mi-a fost confirmat de activitatea celor implicați.

Vineri, 7 februarie:

Am avut intervenții în direct, atât la jurnalul de știri al Radio Constanța, cât și în emisiunea „Poveștile orașului meu”, de pe postul de radio Sky FM, emisiune moderată de dl. Florin Munteanu. Cu acest prilej, am discutat despre temele de interes la nivel județean, dar și despre primele impresii și planurile pe care le am în acest mandat de Prefect al Județului Constanța. Am încheiat săptămâna cu un Comitet Județean pentru Situații de Urgență, în care, alături de autorități, am dezbătut două teme importante: situația de la Cumpăna și acțiunea din Portul Midia, unde are loc operațiunea de ranfluare a navei Queen Hind.

Intrăm, așadar, într-o nouă săptămână, care, sigur ne va aduce în față alte provocări. Dar pe noi ne motivează acest lucru și toate eforturile noastre merg, în fiecare zi, către cetățean!

O săptămână reușită, tuturor!

George-Sergiu Niculescu, Prefectul județului Constanța.


Mangalia News, 10.02.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply