Un adevărat campion şi un exemplu pentru noi toţi! Tiberiu Ușeriu a ajuns la finalul maratonului Yukon Arctic Ultra 2020, după aproape 500 de km parcurşi în 7 zile [VIDEO]

0
1004

farmec.ro
carturesti.ro%20

Un adevărat campion şi un exemplu pentru noi toţi! Tiberiu Ușeriu a ajuns la finalul maratonului Yukon Arctic Ultra 2020, după aproape 500 de km parcurşi în 7 zile. Felicitări, Tibi! Mulţumim!

Din cei 23 de atleţi care au început cursa, doar 2 au parcurs întregul traseu, elveţianul Fabian Imfeld terminând pe primul loc. (TVR1).

Libertatea.ro: Tibi Ușeriu a terminat pe locul al doilea maratonul Yukon Arctic Ultra. A parcurs 482 de km în aproape 7 zile. Tibi Ușeriu a terminat pe locul al doilea maratonul de la Polul Nord, Yukon Arctic Ultra, din Canada. Sportivul român e pentru a doua oară la maraton și a alergat peste 300 de mile (482 de km) în 6 zile, 23 de ore și puțin peste 13 minute.

Tibi Ușeriu a avut de îndurat temperaturi de -39 de grade Celsius și s-a confruntat toată competiția cu probleme cu stomacul, ce nu i-au permis să mănânce cum trebuie. Pe lângă asta, lipsa echipamentelor potrivite l-a încetinit considerabil.

„Elvețianul are rachete de zăpadă, eu nu am”, acesta a fost principalul element care l-a împiedicat pe Tibi să îl ajungă din urmă pe elvețianul Fabian Imheld, care a câștigat Yukon Arctic Ultra. Sportivul a povestit familiei că se afunda în zăpada viscolită până la genunchi. Tibi s-a și rătăcit la un moment dat: „La un moment dat m-am pierdut un pic, m-am oprit, mi-am făcut un foc și am luat-o pe un drum de al vânătorilor. Dar l-am sunat pe Robert și mi-a zis: Ce tot mergi înainte și înapoi. Du-te în față”, a povestit Tibi familiei lui într-un apel telefonic.

Este a doua oară când Tibi participă la ce este considerată cea mai dură cursă din lume. În 2018, unui sportiv italian i-au fost amputate membrele din cauza degerăturilor. De atunci, regulile sunt mult mai dure și la cel mai mic semn de slăbiciune al vreunui concurent, organizatorii îl scot din cursă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citeşte întreaga ştire: Tibi Ușeriu a terminat pe locul al doilea maratonul Yukon Arctic Ultra. A parcurs 482 de km în aproape 7 zile


Mangalia News, 07.02.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply