O femeie din Mangalia s-a trezit că nu mai poate construi: proprietatea ei a fost transformată în spaţiu verde

0
1102

O femeie care deţine două terenuri în Mangalia a ajuns cu reclamaţia sa împotriva Primăriei până la Parlamentul României. Femeia se simte nedreptăţită şi are de gând să meargă până în pânzele albe, în instanţă şi oriunde se mai poate adresa, pentru a-l determina pe primarul Mangaliei, Cristian Radu, să îi permită să construiască un imobil.

Alexandra Paula Mârza a depus la Parlamentul României, la Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupţiei şi pentru Petiţii, un înscris prin care arată că este co-proprietara a două terenuri din Mangalia (în staţiunea Saturn), pe strada Greenport din anul 2011. În 2017, Mârza a obţinut de la Primăria Mangalia certificate de urbanism care îi atestau că deţine terenuri încadrate în categoria „curţi-construcţii”. Numai că, în data de 26 iulie 2019, la iniţiativa primarului, Consiliul Local Mangalia a votat un nou Plan Urbanistic General care reglementează situaţia terenurilor din municipiu. Potrivit acestui PUG, terenurile la care face referire Alexandra Paula Mârza, au fost încadrate la „spaţii verzi”. Prin urmare, femeia nu va mai putea construi, aşa cum plănuia, iar momentan nu se întrevede nici un schimb convenabil de terenuri cu municipalitatea, care să-i ofere posibilitatea să investească în turism.

 

Petiţia a fost analizată de Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, care a transmis Primăriei Mangalia să ia măsuri. Răspunsul primarului Cristian Radu, prin intermediul colegilor săi, a fost: „Sub nici o formă nu se va construi în acel perimetru. Este spaţiu verde. Suntem interesaţi să dezvoltăm parcuri şi nu sacrificăm un spaţiu verde pentru un hotel. Acela a fost dintotdeauna spaţiu verde, fusese încadrat greşit drept curţi-construcţii”. (A.C.).

Mai mult, pe focuspress.ro, 02.02.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply