Depistaţi de jandarmi comercializând peşte în târg, fără îndeplinirea condiţiilor legale

0
530
carturesti.ro%20

O cantitate de aproximativ 100 kg de peşte comercializat ilegal a fost scoasă din circulaţie de către jandarmii constănţeni, în acest weekend, în urma executării unei acţiuni punctuale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerţ cu nerespectarea cadrului legal.

Sâmbătă, 1 februarie, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, a depistat două persoane care comercializau peşte, fără a avea documente legale, în târgul din General Scărişoreanu.

Deoarece faptele sunt prevăzute şi sancţionate de  O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura (deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit), jandarmii au întocmit procesele verbale de sesizare ce vor fi înaintate structurilor de poliţie, în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat unor societăţi comerciale specializate.

Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze peşte, icre ori produse din peşte ce nu îndeplinesc condiţiile legale de comercializare şi să sesizeze autorităţile, atunci când observă astfel de fapte.


Mangalia News, 03.02.2020.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply