Bursele elevilor din Mangalia au fost majorate

0
1022

farmec.ro
carturesti.ro%20

Consiliul Local Mangalia a aprobat, recent, un proiect de hotărâre inițiat de primarul Radu Cristian, privind majorarea burselor acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, începând cu semestrul I din anul şcolar 2019-2020.

Astfel, pentru elevii care obţin burse de performanţă, suma crește de la 80, la 200 de lei. Pentru cei care beneficiază de burse de merit, suma se majorează de la 70, la 80 de lei, iar pentru beneficiarii burselor de studiu şi sociale, sumele alocate cresc de la 55, la 60 de lei, respectiv de la 50, la 55 de lei.

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a declarat că această măsură, alături de taberele gratuite, încurajează elevii să obțină rezultate mai bune la învățătură.

”Întotdeauna voi susține actul educaţional, prin acordarea de burse şi organizarea taberelor gratuite pentru elevii cu medii mari. Majorarea burselor a fost o prioritate pentru actuala administrație locală. În funcţie de resursele bugetare, căutăm soluțiii să acordăm şi alte tipuri de recompense primilor elevi din fiecare clasă”, a explicat primarul Mangaliei.

El a mai precizat că Primăria Mangalia este la zi cu plata burselor aferente anului școlar 2018-2019. ”Au fost situații în care unele unități de învățământ au transmis cu întârziere la Primărie tabelele cu bursele elevilor sau documentele au fost refăcute din cauza unor erori. Din acest considerent, au existat unele întârzieri la plata burselor, dar în prezent situația este rezolvată. După aprobarea bugetului pe anul în curs, urmează să plătim, până la sfârșitul lunii martie, bursele pe semestrul I din actualul an școlar. Fac apel, încă o dată la directorii de școli și licee să transmită corect și la timp dosarele privind bursele elevilor”, a menționat edilul Mangaliei.

În municipiul Mangalia, există aproximativ 1600 de elevi care beneficiază de cele patru categorii de burse oferite de municipalitate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 31.01.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply