Aniversarea lui Dumitru Gal, un ”puști” de 5 ani peste sută. Reportaj semnat de Ileana Tipuriță

0
1713

Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, am sărbătorit un “puști” de 5 ani peste sută! “Puștiul” ne-a invitat la o pizza, la Cuptorul cu lemne din Bulevardul Pache Protopopescu.

Domnul Dumitru Gal, “puștiul”, un exemplu de viață cumpătată, cu un fantastic echilibru fizico-psihic, s-a născut pe 25 ianuarie 1915, este veteran de război, a luptat în celebrele lupte de la cotul Donului, apoi, când s-au întors armele, la 23 august 1944, a participat în continuare la lupte și a ajuns până în Munții Tatra, de unde, la finalul războiului, în 1945, s-a întors pe jos până la București. In 1946 s-a căsătorit, iar în 1951, i s-a născut fiul său, Pompiliu Gal, care mai târziu a fost elevul tatălui meu, prof. de fizică Tipuriță Radu. Apoi în 1994, sărbătoritul nostru a devenit bunic, iar, nepoata sa Cristina Gal i-a înseninat sufletul, acum patru ani, cu un strănepot.

De profesie a fost contabil, a ieșit la pensie acum mulți ani, a mers în fiecare an la băi, până la 97 de ani, a fost în toate stațiunile climaterice din țară și mi-a mărturisit că cel mai bine s-a simțit la Moneasa, unde armonia naturii te lecuiește de orice durere.

În fiecare zi citește ziarul și își începe ziua cu o cafea, alături de câțiva covrigi. Știe pe dinafară programul TV si nu-i scapă nimic important.

La mulți ani, Dumitru Gal!

Dr. ing. Ileana Tipuriță, ianuarie 2020.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 30.01.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply