Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Mangalia [galerie FOTO]

0
1068

farmec.ro
carturesti.ro%20

Emil-Corneliu Ninu: Vineri, 24 Ianuarie, la inițiativa Primăriei și a Garnizoanei Militare, ZIUA UNIRII CELOR DOUĂ PRINCIPATE ROMÂNE, VALAHIA ȘI MOLDOVA, a fost sărbătorită în Piața Republicii din Mangalia.

Au participat, din partea Primăriei, viceprimarul acesteia, domnul Dragoș Angelescu, comandantul Garnizoanei, domnul comandor Petrică Pîrvu, cadre militare active și în retragere, reprezentanți ai mass-mediei, ai unor instituții civile și organizații nonguvernamentale, populație civilă.

Asociația CULTUL EROILOR Mangalia a fost prezentă, prin președintele ei, Emil-Corneliu Ninu, prin alți membri și simpatizanți, precum Roxana Curcan, Aurelia Pîrcălăbescu, Elena Lazăr-Ranete.

După darea onorului și trecerea în revistă a trupelor de către comandantul Garnizoanei, a urmat un „Te Deum”, slujbă religioasă oficiată de un sobor de șapte preoți.

Materialul prezentat de dl comandor Petrică Pîrvu, amplu și bine întocmit, a fost ascultat cu interes de către cei prezenți, punctând etapele realizării istoricului act al Unirii Principatelor, care a stat la baza împlinirii de mai târziu a marelui vis al românilor, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

A urmat defilarea militarilor activi, care, ca de fiecare dată, a făcut să bată mai aprins inimile mangalienilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Festivitatea s-a încheiat cu o uriașă „horă frățească”, sub razele unui soare zâmbitor și îngăduitor cu toți românii adunați pentru o sărbătoare mult dragă întregii națiuni.

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA, LA MULȚI ANI, ROMÂNI, ORIUNDE V-AȚI AFLA!

Emil-Corneliu Ninu, 25.01.2020.


Mangalia News, 26.01.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply