România nu mai are voie să vândă midii din Marea Neagră, după ce UE a cerut un studiu asupra calității apei. ANSVSA nu l-a făcut, dar îi amendează pe pescari

0
1001

Pescarii români nu mai au voie să vândă midiile, rapanele și scoicile colectate din Marea Neagră, după ce UE interzis acest lucru. Comisia Europeană a impus țării noastre să facă un studiu al calității apei, din care să reiasă dacă acestea sunt bune de consum, informează Știrile Pro TV. Responsabilă era Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Animalelor (ANSVA), însă până acum instituția nu a întocmit raportul, dar în schimb îi amendează pe pescari.

”O nouă lovitură dată Constanței! UE a interzis comercializarea de midii, scoici rapane românești. Tocmai când consumul crescuse în România cu 30% și se extrăgeau de către pescari peste 230 tone midii. Când să o luăm și noi înainte în vreun domeniu, parcă cineva ne trage de picioare în jos. Cauza loviturii? ANSVSA a “uitat” să clasifice apele de pe litoral, conform unui regulament european. Dar (…) ăștia care se ocupă de hârtii nu sunt tot români? Ei nu țin cu românii lor? Pe lângă asta, piața românească este inundată de midii din Bulgaria, unde sunt 40 ferme. Aveam și noi una la Agigea, dar a fost închisă de Direcția Sanitar-Veterinară, din motive birocratice tâmpite. Și tot guvernanții plătiți de noi se miră apoi ca proștii că în 2018 România a importat alimente de aproape 8 miliarde euro!”, a scris pe pagina sa de Facebook politicianul constănțean Nicoleta Ploscaru.

Citeşte întreaga ştire AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply