Evaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa în anul 2019

0
897

farmec.ro
carturesti.ro%20

Marți, 21 ianuarie a.c. la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în prezenţa domnului  Niculescu George Sergiu, prefect al judeţului Constanţa, domnului colonel Sibișeanu Iulian – reprezentanutul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române,  precum şi a şefilor instituţiilor  şi structurilor locale cu care jandarmii cooperează,  a avut loc evaluarea activităţii desfăşurate de către  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa în anul 2019.

În cursul anului trecut a fost continuată activitatea de consolidare instituţională ce a avut ca principal obiectiv eficientizarea activităţilor şi misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, dezvoltarea relaţiilor de parteneriat cu alte instituţii, comunităţile locale şi societatea  civilă, dar şi creşterea gradului de încredere al cetăţenilor în instituţie.

În perioada supusă evaluării,  au fost executate peste  15000 misiuni, dintre care peste 1200  misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimente cultural-artistice (ex. festivalul de jocuri şi reconstituiri istorice „Dapix”, zilele oraşelor şi comunelor din judeţul Constanţa, Noaptea Muzeeelor, Filme în aer liber, Sunset Sea-mphony, Festivalul Antic Tomis etc), sportive (fotbal, handbal, volei, rugby, baschet, atletism), religioase (ex. Sărbătoarea Botezului Domnului la Mangalia, Slujba Învierii Domnului la Catedrala Arhiepisopală, Hramul Izvorul Tămăduirii la mănăstirea Dervent etc), de protest sau alte adunări publice (Ziua Marinei Române la Mangalia, Ziua Copilului, Ora Pământului,  Ziua Armatei Române etc) celelalte fiind misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, misiuni executate în cooperare/colaborare cu alte instituţii, punerea în executare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete etc.

Totodată, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au participat alături de poliţiştii din cadrul I.P.J. Constanţa, la misiuni de menținere a ordinii publice în 10 localităţi din judeţ (Constanţa, Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Hârşova, Techirghiol, Eforie, Neptun, Costineşti şi Mihail Kogălniceanu).

În perioada sezonului estival 2019, în baza Planului de acţiune „LITORAL 2019” Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a executat misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, în zonele turistice  Constanţa, Eforie, Techirghiol, Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora,  Saturn, Venus şi Mangalia.

În sezonul estival 2019,  patrulele independente de jandarmi au constatat 16 fapte de natură penală și au aplicat 777 sancţiuni contravenţionale (644 amenzi contravenţionale şi 133 avertismente), cuantumul total al amenzilor fiind de peste  340000 lei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În anul 2019, structurile specializate de pază şi protecţie instituţională ale inspectoratului au asigurat protecţia la 34 de obiective. Efectivele destinate executării misiunilor de pază şi protecţie instituţională reprezintă peste 50% din totalul efectivelor inspectoratului.

Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a executat misiunea de pază, supraveghere și intervenție la 104 km conducte magistrale de transport produse petroliere.

În  anul 2019 au fost executate 84 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi cu caracter special şi 430 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei unor transporturi de bunuri şi valori. De asemenea, în perioada analizată, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au participat la paza şi protecţia a 495 transporturi de corespondenţă clasificată.

În anul 2019, în urma solicitărilor primite de la diferite instituţii, au fost executate în cooperare/colaborare 297 acţiuni (cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, Parchete, D.I.I.C.O.T., B.C.C.O., D.N.A., D.G.A., în sprijinul executorilor judecătoreşti, cu lucrători ai Direcţiei Silvice Constanţa, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, ai Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa etc).

În perioada supusă evaluării, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au pus în executare un număr de 3.216 mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete.

În anul 2019, patrulele independente de jandarmi au constatat 87 fapte de natură penală.

Totodată, au fost aplicate 1.801 sancţiuni contravenţionale, dintre care 369 avertismente scrise şi 1.432 amenzi în valoare totală de peste 660.000 lei.

În cursul anului trecut s-au desfăşurat peste 100 de activităţi informativ-prevenive şi de dialog social în instituţiile de învăţământ/taberele școlare din judeţul Constanţa, alături de lucrători ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, dar şi activităţi informativ-preventive în domeniul sportiv, protecţiei mediului, silvic, piscicol şi pe linia activităţilor de picnic.

 De asemenea, pe timpul adunărilor publice s-au executat 21 de activităţi cu caracter informativ-preventiv ce au avut ca scop principal informarea participanţilor cu privire la cadrul legal care reglementează astfel de activităţi. 

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa va continua să depună eforturi pentru îmbunătăţirea performanţei operaţionale şi creşterea eficienţei instituţionale, acţionând permanent pentru îndeplinirea misiunilor şi atribuţiilor la un nivel calitativ ridicat.

Totodată, instituţia noastră îşi va desfăşura activitatea în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii.


Mangalia News, 23.01.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply