Colegiul Economic Mangalia a marcat 170 de ani de la naşterea Poetului Nepereche

0
1699

Centrul de Documentare şi Informare din cadrul Colegiului Economic Mangalia a găzduit miercuri, 15.01.2020, o activitatre culturală prin care s-au marcat 170 de ani de la naşterea Poetului Naţional.

Şi, pentru că cea mai frumoasă formă de a-l omagia pe Mihai Eminescu este de a rememora poeme din lirica autorului, elevii clasei a IX-a A, care fac parte din echipa Centrului de Documentare şi Informare, coordonaţi de doamna profesor de Limba şi literatura română Amet Nebie şi doamna profesor documentarist Negoiţă Ibolya, au recitat un grupaj de poezii antume şi postume şi au audiat muzică inspirată din lirica eminesciană. Alături de ei s-au aflat doamnele Ciobănel Simona, director al instituţiei şi Tănase Cornelia, director adjunct, precum şi numeroase cadre didactice.

Această omagiere a presupus şi alte tipuri de activităţi. Astfel, elevii claselor a X-a D, a X-a E şi a IX-a A profesională, coordonaţi de doamna profesoară Onoaie Alexandra, au participat la un concurs literar care a avut ca obiectiv testarea şi îmbogăţirea cunoştinţelor privind viaţa şi activitatea literară ale Poetului Naţional.

Aşadar, elevi şi profesori, deopotrivă, au redescoperit comori literare şi au trăit emoţia întâlnirii cu lirica eminesciană. Cu fiecare lectură, recitare, audiere, Mihai Eminescu trăieşte în conştiinţa elevilor noştri, iar cultura lor generală se clădeşte şi prin astfel de evenimente de omagiere.


Mangalia News, 16.01.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply