Dorin Popescu – CELEBRĂM CULTURA NAȚIONALĂ (ȘI) ÎN BĂTRÂNUL TOMIS

0
950

farmec.ro
carturesti.ro%20

INVIT ÎN MOD PUBLIC TOȚI OAMENII DE CULTURĂ DIN ORAȘUL CONSTANȚA, TOTI IUBITORII DE CULTURĂ, ADMINISTRAȚIA LOCALĂ, INSTITUȚIILE PUBLICE ȘI PUBLICUL LARG DIN CETATE, SĂ CELEBRĂM ÎMPREUNĂ CULTURA ÎN BĂTRÂNA NOASTRĂ URBE!

Programul manifestărilor publice pe care vi le propun, în calitate de om de cultură al Tomisului și ca președinte al Asociației “Casa Mării Negre / Black Sea House”:

Miercuri, 15 ianuarie 2020

Ora 10.00: Întâlnire publică, în fața statuii lui Mihai Eminescu, de pe faleza municipiului (“faleza Cazinoului”). Toți participanții sunt invitați să aducă o floare, pentru a fi depusă la monument. Autoritățile locale și instituțiile publice (muzee, teatre, biblioteci etc.) pot aduce coroane de flori.

10.00-10.10: Depuneri de flori.

10.10-10.20: Moment liric (elevii Colegiului Național “Mihai Eminescu”).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ora 10.30: Întâlnire publică, în fața statuii lui Publius Ovidius Naso, din Piața Ovidiu (Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța). Toți participanții sunt invitați să aducă o floare, pentru a fi depusă la monument. Autoritățile locale și instituțiile publice (muzee, teatre, biblioteci etc.) pot aduce coroane de flori.

10.30-10.40: Depuneri de flori.

10.40-10.50: Moment liric (elevii Liceului Teoretic “Traian”).

Ora 12.00: Masă rotundă informală cu tema “Cultura în Cetate: cămașa lui Nessus, centură de castitate sau mantie de vreme rea? Rolul administrației în proiectele și proiecțiile culturale ale comunității” – la sediul Asociației, Bd. Mamaia nr. 203, et 4, birou 7 (vis-a-vis de sediul ANAF). Sunt invitați și pot participa la acest eveniment reprezentanții administrației locale, ai instituțiilor publice, reprezentanți ai mediilor culturale locale, candidați la funcții publice/administrative etc, pe baza unei invitații individuale.

Forța culturii stă, câteodată, în soliditatea încrederii noastre în noi înșine!

Propunându-vă întâlniri publice în fața statuilor emblematice ale lui Mihai Eminescu și Publius Ovidius Naso, de Ziua Culturii noastre Naționale, vă încurajez să ieșim din inerții și să celebrăm împreună, în spațiul public, tot ceea ce ne unește în plan cultural, nădăjduind că în acest fel mai dăm, împreună, o șansă acestui oraș de a respira Cultură, de a o prețui și exprima public…

CELEBRĂM CULTURA NAȚIONALĂ (ȘI) ÎN BĂTRÂNUL TOMIS!

Celebrăm Cultura Națională în fiecare zi și, mai ales, de ziua Ei – 15 ianuarie…

Prof. univ. dr. Dorin Popescu, ianuarie 2020.

MN: Cotidianul online Mangalia News are onoarea de a publica mai multe pagini cu articole semnate de domnul prof. univ. dr. Dorin Popescu


Mangalia News, 13.01.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply