Clujul investește 20 la sută din bugetul pe 2020 în educație

0
793

Educația figurează în acest an printre prioritățile municipiului Cluj-Napoca. Peste un sfert din bugetul pe anul 2020 va fi direcționat spre acest domeniu, urmând să fie folosit atât pentru investiții sau reparații, cât și pentru asigurarea dotărilor necesare din școlile și liceele clujene.

Orice investiție în educație este o investiție lipsită de grija falimentului. Orice om care petrece mai mulți ani pentru educație, are mai mulți bani la salariu în viață. Și, de asemenea, educația este principala cale de a ieși din sărăcie. (Emil Boc).

Fondurile alocate educației vor reprezenta și în acest an o componentă importantă a bugetului municipiului Cluj-Napoca.

Proiectul de buget, la care se lucrează în acest moment, prevede că pentru dotările școlilor și liceelor din municipiu vor fi asigurate 20 la sută din resursele financiare ale municipiului.

Primarul Emil Boc arată că pe lângă acești bani vor fi alocate fonduri pentru reparațiile curente și pentru investițiile în extinderea și modernizarea mai multor unități de învățământ:

Primăria investește 20 la sută din impozitele și taxele locale în ceea ce înseamnă finanțarea suplimentară, adică ceea ce se alocă pe lângă banii necesari pentru reparații curente și plata utilităților. Prin această finanțare suplimentară asigurăm școlile cu rețele de calculatoare, cu dotări de ultimă generație, cu wi-fi, cu internet de mare viteză, cu table inteligente, cu tot ce înseamnă sisteme moderne de predare – învățare, pentru că un oraș care investește în educație cu siguranță este un oraș care va câștiga pe toate planurile.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În proiectul de buget pe acest an vor fi prevăzuți bani și pentru asigurarea de burse școlare pentru toți elevii care au media generală de peste 8,50. De asemenea, va fi păstrat parteneriatul cu Compania de Transport Public, pentru funcționarea pe mai departe a autobuzelor școlare pentru elevii din clasele mici care învață în zona centrală.

Primarul Emil Boc spune că siguranța elevilor la școală și în drumul spre școală va fi asigurată atât de jandarmi cât și de reprezentanți ai poliției locale.

Părinții pot să fie liniștiți. La școală este un climat de siguranță, avem toate mijloacele logistice pentru ca în școală și în drumul spre școală copiii să fie în siguranță. Acolo unde există autobuze școlare avem în fiecare autobuz polițist local, care asigură deplasarea la școală a elevilor în condiții de siguranță, la fel și întoarcerea lor acasă. Vom continua investițiile în ceea ce înseamnă transportul gratuit pentru elevi și în perioada următoare. La fel, și părinții orice să facă pentru susținerea educației copiilor, pentru că, de departe, este cea mai bună investiție pe care o pot face părinții în copiii lor; investiția în educație.

Mihai Miclăuș, Radio Cluj.


Mangalia News, 11.01.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply