Renaşte sudul litoralului? Hoteluri modernizate, faleze şi străzi refăcute, în staţiunile de la malul mării

0
1059

Începe o nouă epocă pentru sudul litoralului românesc. În staţiunile de la malul mării au fost demarate numeroase investiţii, atât private, dar şi publice, menite să dezmorţească turismul. Numeroase hoteluri vechi au intrat în renovare, iar autorităţile locale modernizează infrastructura ceauşistă cu sprijinul fondurilor europene.

După ce Mamaia s-a supraaglomerat în ultimii ani şi a devenit mai mult un cartier al Constanţei, plin cu blocuri şi apartamente de închiriat, dar fără infrastructură, investitorii şi-au îndreptat atenţia spre sudul litoralului, unde prind contur noi proiecte turistice. Iar vestea bună este că multe dintre ele vor resuscita şi moderniza hotelurile vechi, multe ferecate şi în stare avansată de degradare.

Semnalul a fost dat de câţiva ani, când turiştii care îşi doreau vacanţe tihnite, cu loc mai mult pe plajă, ceva verdeaţă de jur împrejurul hotelului, au început să fugă de aglomeraţia din Mamaia, mai către sud. Încet încet, vechile staţiuni s-au animat, deşi în multe zone infrastructura a rămas aceeaşi de pe vremea comunismului.

Sunt însă perspective că staţiunile care odinioară erau mândria turismului românesc să renască şi să redevină puncte principale de atracţie pentru vacanţele de vară ale românilor, dar şi ale străinilor. Din ce în ce mai multe hoteluri vechi intră în renovări. După ce au stat ani de zile părăsite, imobilele au fost cumpărate la preţuri destul de scăzute, suficient cât să poată fi ulterior modernizate. Una dintre cele mai aşteptate investiţii este cea de reabilitare a celor trei hoteluri emblematice din Olimp, Amfiteatru, Panoramic şi Belvedere.

Acestea au fost cumpărate de proprietarul grupului Phoenicia Hotels, Mohammad Murad. Lucrările au fost deja demarate şi nu este exclus ca măcar o parte a noului complex să fie deschis în vara 2020. De asemenea, Murad a achiziţionat în vara anului trecut şi hotelul Craiova, pe care intenţionează să îl reamenajeze şi să îl includă în noul resort de la Olimp, dar şi hotelurile Prahova şi Clăbucet.

Hotelul Opal, din staţiunea Cap Aurora, a fost cumpărat, vara trecută de către proprietarul portalului litoralulromanesc.ro, iar hotelurile Romanţa, din Neptun, Oltina şi Slatina din Olimp, au fost achiziţionate de hotelieri care mai au spaţii de cazare pe litoral, la Eforie şi Mamaia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Falezele şi străzile, refăcute

În paralel cu investiţiile hoteliere, autorităţile locale din Mangalia au demarat mai multe proiecte europene pentru modernizarea infrastructurii din staţiunile Saturn, Neptun şi Olimp. Vor fi reabilitate și modernizate mai multe străzi, vor fi refăcute trotuarele şi sistemul de iluminat public şi vor fi amenajate parcări noi. De asemenea, vor fi realizate piste de biciclete şi un sens giratoriu pentru fluidizarea traficului rutier. În plus, se lucrează la faleza din Saturn şi urmează să înceapă reabilitarea falezei de la Mangalia până la Saturn.

Prima Organizaţie de Management al Destinaţiei, la Mangalia

Citiți continuarea în cugetliber.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply