New York Times: Australia ar putea deveni un “Cernobîl climatic”. Incendiile au ars deja o suprafață mai mare decat Elvetia

0
1530

Padurile din Australia ard la o scara nemaiintalnita pana in prezent, in ceea ce ar putea fi numit un “Cernobil climatic”, conform unui articol din New York Times. In acelasi timp, mai multe orase au ramas sau sunt pe cale sa ramana fara apa, iar mii de oameni isi cauta refugiul pe plaje. 

Incendiile din Australia au ars deja o suprafata mai mare decat Elvetia, de sase ori mai mult decat suprafata distrusa de incendiile din Amazon de anul trecut. Se estimeaza ca aproape jumatate de miliard de animale au fost ucise in aceste incendii si exista temerea ca anumite specii de animale si plante au fost complet exterminate, scrie Digi24.

In provincia New South Wales a fost decretata “stare de urgenta”, iar in Victoria, “stare de dezastru”, in prezent au loc evacuari in masa, ceea ce ridica temeri legate de o posibila catastrofa umanitara, in conditiile in care orasele de pe intreaga coasta de est sunt inconjurate de flacari, iar toate liniile de comunicatii si transport au fost blocate.

Potrivit New York Times, situatia din Australia aduce aminte cu cea a Uniunii Sovietice din anii ’80. Asa cum, potrivit lui Mihail Gorbaciov, ultimul lider al URSS, colapsul Uniunii Sovietice a inceput odată cu dezastrul nuclear de la Cernobil, întrebarea de pe buzele tuturor este “Poate aceasta tragedie, in plina desfasurare, provocata de incendiile din Australia, sa devina un Cernobil al crizei climatice?”.

Australia mobilizeaza 3.000 de militari rezervisti

Continuarea, pe wall-street.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply