Firmele de taxi din Germania renunță la modelele Mercedes Clasa E diesel, în favoarea mașinilor Tesla

0
2307

farmec.ro
carturesti.ro%20

Multe companii de taxi din Germania au inceput de ceva vreme sa-si cumpere masini noi Tesla Model S.
Pana acum acestia au testat sute de mii de km gama de top Tesla Model S si au descoperit faptul ca intr-o luna completa un Mercedes Clasa E trebuie alimentat cu motorina de 3500 de lei sau 750 euro, in timp ce alimentarea unei masini Tesla Model S costa lunar doar 160 de lei sau 35 de euro.

De asemenea costurile totale anuale cu mentenanta unui Mercedes Clasa E 2019 diesel sunt de 6.000 euro in timp ce costurile totale ale unei masini Tesla sunt mult mai mici pentru ca aici avem doar anvelope si placute de frana!

Una dintre cele mai importante firme de taxi au anuntat ca au achizitionat deja 45 de modele Tesla Model 3 cu un pret de 45.000 euro bucata, masini care inlocuiesc vechile Mercedes Clasa E care avea un pret mediu de achizitie de peste 55.000 euro.

In Romania cele mai economice masini taxi sunt cele hibrid precum Toyota Prius sau Honda Insight care dupa ce primesc o instalatie GPL Tomasetto STAG AICI au un consum mediu de 6.5 litri de GPL pentru fiecare 100 de km in Bucuresti, adica un consum real de 3.2 litri de benzina pentru 100 de km.

Mai mult, pe autolatest.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply