Cercetătorul Costel Vânătoru revine la conducerea Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău

0
793

farmec.ro
carturesti.ro%20

Cercetătorul buzoian Costel Vânătoru va fi reinstalat în funcţia de director al Băncii naţionale de Gene Vegetale, a anunţat, luni după-amiază, deputatul Cristinel Romanescu, preşedintele PNL Buzău.

Liderul liberalilor buzoieni spune că ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a luat această decizie după mai multe runde de discuţii pe care cei doi le-au avut, atât în Parlament, cât şi cu ocazia vizitei pe care cel de-al doilea a făcut-o la Buzău.

Costel Vânătoru a fost demis din funcţia de director al Băncii de resurse vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale şi aromatice, în noaptea de 12 spre 13 decembrie. 

 

Această decizie a provocat nu doar indignarea unei părţi a clasei politice buzoiene, ci şi pe cea a buzoienilor de rând.

Însuşi noul director, trimis la Buzău pe o perioadă determinată, Adrian Chesnoiu, a recunoscut că nu înţelege de ce a fost trimis la Buzău şi ce caută în fruntea Băncii de gene.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Peste 800 de buzoieni au participat duminică, 15 decembrie, la chemarea primarului Constatin Toma, la un miting şi un marş de protest prin care şi-au arătat susţinerea pentru cercetătorul Costel Vânătoru. Protestatarii au afişat pancarte cu mesaje precum „Banca noastră-i o comoară, nu o condamnaţi să moară!”, „Ruşine să vă fie”, „Nu ne otrăviţi copiii”.  

Citeste mai mult: adev.ro/q2z74h


Mangalia News, 26.12.2019.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply