Undă verde pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța. A fost semnat contractul pentru demararea lucrărilor

0
1070

Compania Naţională de Investiţii a semnat, vineri, contractul pentru „Consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa”, cu asocierea care a câştigat licitaţia pentru realizarea lucrărilor.

„Felicit CNI şi pe toţi cei implicaţi pentru stăruinţa cu care s-au luptat ani de zile pentru ca această clădire simbol a României şi a Constanţei să fie scoasă din degradare şi pusă în valoare pentru turiştii români şi străini. Îmi iau angajamentul să susţin CNI să ducă la bun sfârşit acest proiect. În 2 ani, Cazinoul din Constanţa va redeveni perla litoralului Mării Negre”, a declarat ministrul Ion Ştefan.

În urma finalizării procedurii de achiziție publică, asocierea Aedificia Carpaţi SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL a fost declarată câștigătoare, valoarea contractului fiind de 56.627.697,09 lei cu TVA. Durata contractuală de realizare a investiției este de 30 luni (din care trei luni dedicate activității de proiectare).

În cadrul contractului, se vor executa lucrări de consolidare și restaurare ale clădirii principale (S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol), dar și a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă).

După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural și de divertisment care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții etc, astfel fiind pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau în țara noastră. (cugetliber.ro).

Mai mult, pe mediafax.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 20.12.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply