MINISTRUL SĂNĂTĂȚII: PROBABIL, VACCINAREA VA DEVENI OBLIGATORIE ȘI ÎN ROMÂNIA – CRONICA.RO

0
1058

farmec.ro
carturesti.ro%20

1. Sistemul pensiilor de stat din România are nevoie de o reformă totală, centrată pe contribuţii şi pe fonduri private, pentru a deveni sustenabil, a declarat ministrul de Finanţe Florin Cîţu, într-un interviu acordat celor de la Reuters. (News.ro)

2. Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat aseară că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe mai multe proiecte, respectiv Legea bugetului de stat, Legea asigurărilor sociale şi abrogarea OUG 114, intenţia Guvernului fiind ca în 23 decembrie, acestea să fie prezentate Parlamentului. (News.ro)

3. Liderul USR, Dan Barna, a afirmat că va insista ca bugetul să fie dezbătut în Parlament, aceasta fiind calea normală. Angajarea răspunderii, ”nu doar că ar lăsa Parlamentul în offside, dar se creează un precedent foarte periculos pentru România”. (News.ro)

4. Congresul american a votat adoptarea de sancțiuni împotriva gazoductului rus Nord Stream 2, acuzat de Washington că întărește influența Moscovei în Europa. Sancțiunile, denunțate de către Uniunea Europeană, vizează companiile care colaborează la construirea acestui gazoduct sub Marea Baltică evitând în special Ucraina, un aliat al Vestului, tranzitat azi de o mare parte din gazul rus. Sancțiunile afectează și TurkStream, un gazoduct rusesc care urmează a aduce gaz prin Marea Neagră, în Turcia. De asemenea, se aplică sancțiuni pentru orice proiecte succesive ale Nord Stream 2 și TurkStream. (Hotnews)

Promo: Dacă vrei să-ți diversifici portofoliul și să devii investitor early-stage în startupurile inovative și etice din România, acum ai ocazia prin SeedBlink, cea mai mare platformă locală de equity crowdfunding. SeedBlink filtrează startupurile și democratizează investițiile, facilitând plasamente între 2,500 si 25,000 EUR per companie. Prima campanie s-a închis exclusiv cu business angels iar acum este live listarea pentru public a Evertoys, un “Netflix al jucăriilor” care a implementat modelul “toys as a service”. În mai puțin de o săptămână s-au strâns 55,000 din 150,000 EUR, detalii aici: Evertoys – Equity Crowdfunding.

5. Victor Costache, ministrul Sănatății, a declarat că susține o lege a vaccinării, însă a refuzat să spună dacă susține vaccinarea obligatorie. Ministrul Sănătății a mai spus că sunt 17 țări din Uniunea Europeană unde vaccinarea este obligatorie și, probabil, la acest lucru se va ajunge și în România. (Link)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

6. Rick Gates, un fost consilier al lui Donald Trump în campania electorală din 2016, a fost condamnat la 45 de zile de închisoare. Gates și-a recunoscut vina de a fi mințit anchetatorii și de conspirație. (CNN)

7. Cea mai ieftină conexiune la internet, la o viteză de 1 Gbps, este în România, la un preț de doar 8€/lună. În 22 din 44 de țări, în care furnizorii prezintă în oferta acest tip de conexiune, costul lunar trece de suma de 50€. Cele mai scumpe sunt Austria și Australia, cu prețuri de 199€, respectiv 209€ pe lună. (Profit.ro)

8. 61% din lungimea totală a rețelei rutiere a României are durata de funcționare expirată, potrivit unui document redactat de Ministerul Transporturilor. Oficialii avertizează că, în absența unor fonduri corespunzătoare pentru reparații, „întreaga rețea va fi distrusă”. (Automarket)

9. Aproape două treimi din profitul obținut de comercianții cu amănuntul de alimente, tutun și băuturi este generat de un număr limitat de companii, majoritatea cu capital majoritar străin. (Profit.ro)

10. Legalizarea canabisului light în Italia, adoptată vineri de majoritatea parlamentară, a fost oprită ieri de preşedinta Senatului, membră a opoziţiei. Maria Elisabetta Casellati, membră a Partidului Forza Italia (dreapta), a apreciat că este ”inadmisibil” amendamentul la bugetul aferent anului 2020 adoptat în comisie în Senat de către majoritatea guvernamentală şi care legalizează canabisul light (până în 0,5% THC). (News.ro)

Mai mult, pe CRONICA.RO.


Mangalia News, 18.12.2019.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply