Dublarea alocaţiilor pentru copii a fost votată în Camera Deputaților, for decizional [VIDEO]

0
658
carturesti.ro%20

UPDATE: Dublarea alocaţiilor pentru copii, votată decizional în Camera Deputaţilor. Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional, proiectul de lege ce prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani la 300 de lei şi la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Proiectul modifică Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Pentru acesta au votat 179 de deputaţi iar 29 s-au abţinut.

Prin amendamentul propus la proiect de preşedintele Comisiei pentru muncă, deputatul PSD Adrian Solomon este prevăzută majorarea cuantumului alocaţiei de stat pentru copii astfel:

– 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

– 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani;

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a cerut retrimiterea proiectului de lege care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii la comisie, susţinând că nu există punctul de vedere al guvernului şi fişă fiscală. Propunerea a fost însă respinsă.

Proiectul a fost adoptat de Senat pe 11 martie.

Camera Deputaţilor este for legislativ decizional în acest caz.

Astfel, propunerea legislativă va merge la Preşedinte pentru promulgare. (businessmagazin.ro).


Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților a aprobat dublarea alocațiilor pentru copii, la 300 de lei și 600 de lei pentru copiii cu handicap. Inițiativa aparține parlamentarilor PSD, care dețin majoritatea în această comisie. Liberalii și cei de al USR s-au abținut de la vot.

Impactul bugetar e calculat la 20 de milioane de lei pe an.

Propunerea merge la plenul Camerei Deputaților, care este for decizional.

VIDEO, aici: stiri.tvr.ro

De anul acesta, copiii de până la doi ani primesc o alocație de 300 de lei pe lună, iar cei de până la 18 ani primesc 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau în 2018.


Mangalia News, 18.12.2019. (sursa: stiri.tvr.ro).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply