‘Câteva repere ale recentei manifestări HESPERUS’ – Dr. ing. Ileana Tipuriță

0
1483

Am urmărit, în calitate de fotoreporter, manifestarea de la finalul lunii noiembrie, a Fundației culturale HESPERUS (la care eu și unchiul meu, regizorul Nicolae Corjos, suntem membri fondatori). Voi încerca să transmit către “Mangalia News” câteva repere ale acestei manifestări dedicate României Mari și celor 30 de ani de democrație. Voi sublinia faptul că manifestarea a avut un invitat special, în persoana Excelenței Sale, domnul Călin Humă, Consul onorific al României la Winchester, Marea Britanie (dar asupra Excelenței Sale voi reveni).

Fiindcă sunt membră a Corului de cameră “SONG” (continuator al celebrului Grup „SONG” condus de Ioan Luchian Mihalea), cor condus în prezent de prof. dr. Emanuel Pecingină, aș spune că am fost receptivă, în primul rând, la momentele muzicale.

Primul reper asupra căruia vreau să mă opresc este interpretul de muzică folk Dan Vasilescu

El a ales, în momentul de deschidere dedicat tinerilor care s-au jertfit în 1989 pentru libertate, o cunoscută piesă de muzică folk a Andei Călugăreanu pe versurile poetului Nicolae Labiș. Nu a fost (așa cum menționa și președintele Fundației HESPERUS, prof. dr. Ioan Iacob) un moment concurențial al Cenaclului FLACĂRA, ci un moment evocativ; această piesă a fost aleasă de Dan Vasilescu pentru a omagia pe tinerii căzuți în 1989 pentru libertate.  

Cum urma și o secțiune dedicată Drumului vinului, prezentată de cunoscutul etnolog dr. Rusalin Ișfănoni, pot afirma că am fost impresionată și de “simfonia informațională“ a domnului director Lucian Neacșu, de la SENATOR WINE (sponsorul manifestării), care a realizat “un adevărat recital“ privind promovarea vinurilor românești bio.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Nu a trecut neobservată nici prezența “magicianului de la miezul nopții “, omul de radio Alexandru Rusu (“Serviciul de noapte cu Alexandru Rusu” de pe Radio România Actualități), care a vorbit despre cărțile sale, a avut invitat și un scriitor – Lucian Ciuchiță – care a reușit performanța să realizeze lansări simultane (la GAUDEAMUS și la Montreal) pe două continente, dar l-am remarcat – pe contul său de Facebook – și prin fotografia făcută împreună cu legenda blues-ului american, Kenny Neal.   

Poate că voi reuși să revin și cu alte repere ale manifestării HESPERUS.

Dr. ing. Ileana Tipuriță, București, decembrie 2019.

UPDATE  Dr. ing. Ileana Tipuriță: Multumesc din suflet pentru publicarea articolului despre manifestarea Hesperus! Vă doresc Sărbători Fericite! Multă sănătate și bucurii! Va trimit in dar o inregistrare proaspata a corului Song de la concertul sustinut pe 9 decembrie la Biserica Sf. Elefterie din Bucuresti. 

MN: Ce frumos! Admirabil! Vă mulțumim, dragă și stimată doamnă dr. ing. Ileana Tipuriță. La mulți ani, cu sănătate, dragoste și bucurii! Sărbători Fericite!


MN: Despre manifestările organizate de Fundația Culturală Hesperus, puteți citi AICI mai multe articole publicate de-a lungul timpului de Mangalia News, iar despre și cu dr. ing. Ileana Tipuriță, am publicat câteva articole ce pot fi citite AICI.


Mangalia News, 18.12.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply