SCANDAL în urma demiterii cercetătorului Costel Vînătoru de la conducerea Băncii de Gene de la Buzău!

0
1323

Demiterea directorului Băncii de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău, cercetătorul Costel Vînătoru, a creat un imens scandal public. Joi seara (12 decembrie), ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Ruale, Nechita-Adrian Oros, l-a înlocuit pe directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău cu juristul Adrian Chesnoiu, director al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

A FOST O DECIZIE POLITICĂ?! “Oameni valoroşi şi oneşti – alungaţi”

Decizia de înlocuire de la conducere a lui Costel Vînătoru a fost una eminamente politică şi a trezit un val de nemulţumiri mai ale în rândul opoziţiei. Astfel, Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a reacţionat dur pe pagina sa de fb.  

“Sunt puţini oamenii valoroşi şi oneşti, care sunt dispuşi să îşi închine întreaga viaţă binelui public. Dar PNL face acum orice pentru a-i alunga! De tot! În loc să le ofere tot sprijinul necesar pentru a continua să construiască pentru România… Aşa cum vor să scape de Raed Arafat şi de SMURD, aceşti amatori incompetenţi tocmai l-au dat afară pe cel mai bun specialist pe care România îl avea în domeniul cercetării genetice vegetale”, a scris Marcel Ciolacu. Aceasta nu a acceptat răzbunarea pe un om care nu are nicio legătură cu lupta politică.

“Costel Vânătoru era până azi unui proiect născut cu foarte multe eforturi şi muncă prin care se dorea reintroducerea seminţelor româneşti în agricultură şi protejarea a zeci de mii de soiuri autohtone. Nu a contat că este doctor în horticultură şi un profesionist desăvârşit, care şi-a dedicat întreaga viaţă cercetării. L-au dat afară de la conducerea Băncii Naţionale de Gene de la Buzău fără nicio explicaţie sau preaviz. Mare ruşine!”, a continuat parlamentarul.

Miting în centrul Buzăului

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Constantin Toma, primarul Buzăului, a transmis o invitaţie către presă prin care anunţă organizarea unui miting, astăzi, duminică 15 decembrie, la orele 11,00, pe Platoul Daciei, la care să participe în număr cât mai mare cetăţenii municipiului pentru a apăra valorile naţionale şi a stopa abuzul. “Joi noapte, ca hoţii, ministrul Agriculturii, domnul Adrian Oros, a luat o decizie golănească: demiterea cercetătorului Costel Vînătoru din funcţia de director al Bancii Naţionale de Gene şi înlocuirea acestuia cu un jurist fără nicio legatură cu cercetarea ştiinţifică. Considerăm că această decizie este un atac direct la întreaga comunitate buzoiană şi la sănătatea românilor. Veniţi cu toţii să ne apărăm valorile naţionale! Veniţi cu toţii să stopăm abuzul!”, se arată în invitaţia cu antetul Primăriei Buzău şi sub semnătura primarului.

Petiţie pentru susţinerea cercetătorului buzoian

De asemenea, în mediul virtual circulă o petiţie on-line intitulată “TOŢI PENTRU Costel Vînătoru”, prin care se strâng semnături pentru ca Guvernului României să revoce decizia de înlocuire a cercetătorului buzoian.

Omul de ştiinţă Costel Vînătoru, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, (o perioadă a fost directorul) a coordonat Laboratorul de genetică şi conservare ameliorativă din cadrul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău,  este o personalitate recunoscută la nivel naţional şi internaţional. Are create aproape 50 de soiuri şi hibrizi de tomate, ardei, vânătă.   

“Proiect pentru ţară!”

„Este un proiect pentru ţară, un proiect naţional, nu unul politic. Am fost demis. Dumnezeu le aranjează cum ştie el. Voi continua să fac cercetare”, a declarat resemnat Vînătoru, citat de News.ro.

Revista Ferma şi portalul nostru Agroinfo au scris de nenumărate ori despre acest proiect, despre cercetarea legumicolă de la SCDL, despre realizările oamenilor de ştiinţă.

Banca de Resurse Genetice Vegetale este o instituţie cu personalitate juridică, aflată sub directa coordonare a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Sediul viitoarei unităţi  urmează să fie construit în Parcul Crâng din municipiul Buzău.

Citiți și: Directorul Băncii Naționale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis. În locul lui a fost numit un jurist

Floriana Jucan: Ascultati-l!!!

S-a luptat un an de zile sa obtina de la Banca de Gene agricola a Statelor Unite 50 de seminte de Ceapa aurie de Buzau pentru ca in Romania NU mai existau semintele acestui soi. Cercetatorul povesteste despre documentul emis de straini, prin care isi dadeau acordul sa folosim aceste seminte! Intelegeti unde suntem?!??? O banca de gene straina ne da noua acordul de a folosi semintele unui soi romanesc de ceapa! Doamne, Dumnezeule!!!!


Mangalia News, 15.12.2019. (sursa: agroinfo.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply