Vernisajul expoziției „Copiii noștri vor fi liberi”, la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti

0
944

farmec.ro

Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, prin Cercul de Istorie Contemporană Românească, alături de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Agerpres şi cu sprijinul Romfilatelia, Anticariat Unu şi Biblioteca Metropolitană a Municipiului Bucureşti, vă invită să participaţi la vernisarea expoziţiei „Copiii noştri vor fi liberi”, care va avea loc pe data de Luni, 9 decembrie 2019, în cadrul Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, Holul de Marmură, bulevardul Regina Elisabeta, nr. 4-12.

Având în vedere că se împlinesc 30 de ani de la căderea regimului comunist din România, dar şi din celelalte state din spatiul central şi est European, expoziţia îşi propune să aducă în atenţia tinerilor evenimentul care a schimbat cursul istoriei naţionale şi care a deschis calea spre libertate şi democraţie. Revoluţia din 1989 a însemnat sfârşirea unui regim totalitar care a încorsetat România din punct de vedere social, economic şi politic şi care a privat societatea de la libertatea de gândire şi exprimare timp de 41 de ani.

Expoziţia este realizată de studenţii Facultăţii de Istorie, membri ai Cercului de Istorie Contemporană Românească care, prin intermediul acestei expoziţii, doresc să tragă un semnal de alarmă asupra relevanţei spiritului civic şi a implicării tinerilor în societate prin intermediul exemplului istoric.

Vernisarea expoziţiei se va desfăşura în Holul de marmură al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, etajul 1. Aceasta va fi găzduită de asemenea de Biblioteca Naţională şi Biblioteca Metropolitană, urmând să revină la Facultatea de Istorie pentru expunere permanent.

Intrarea este liberă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 08.12.2019. A transmis Mădălina Corina Diaconu.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply