Descoperire revoluţionară: Sistem care poate detecta cutremurul cu patru ore înainte, dezvoltat în România

0
1148

Cercetătorii Universităţii Politehnice Bucureşti testează, împreună cu o companie israeliană, un sistem care poate detecta nivelul, intensitatea şi locul aproximativ al producerii unui cutremur cu patru ore înainte, acesta urmând să fie folosit pentru zona Vrancea.

Rectorul Universităţii Politehnice din Bucureşti, Mihnea Costoiu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că cercetătorii sunt în faza de concept, după încercări făcute pe diferite spaţii în Turcia, respectiv Grecia, cu rată de succes foarte mare, pe zona de cercetare ştiinţifică.

„Vor fi două zone verificate şi anume România şi California, două părţi ale lumii, să spun aşa. În România această calibrare va fi pe perioada primei părţi a anului 2020, urmând ca după această perioadă să putem furniza autorităţilor, instituţiilor publice, desemnate de către autorităţile responsabile, informaţiile cu privire la cutremure, astfel încât să putem demonstra în România în mod direct, în mod practic, datele sau nivelul cercetărilor pe care îl avem. În acest moment, colegii cercetători avansează un timp de detecţie de circa 8 ore. După calculele pe care Politehnica le-a făcut, suntem foarte convinşi că putem avea informaţii extrem de credibile la minimum 4 ore. Minimum 4 ore, repet, nu este maxim, poate să fie şi un timp mai îndelungat, sunt multe condiţionări, depinde de nivelul cutremurului şi aşa mai departe, sunt multe variabile”, a spus rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti.

Potrivit acestuia, poate fi detectat nivelul intensitatea şi locul unde se va produce un cutremur, informaţiile fiind de natură ştiinţifică.

Citiți continuarea AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply