Părintele Constantin Necula, despre testele PISA: Iertați-ne, copii dragi, pentru că am dat rezultatele anchetei tocmai în preajma Sfântului Nicolae și că am constatat noi, competenții, incompetența voastră!

0
742

farmec.ro
carturesti.ro%20

Părintele Constantin Necula comentează recentele rezultate obținute de elevii români la testele PISA și scrie, într-un editorial pentru Tribuna, că, pe nedrept, copiii au devenit parte în războaiele dintre adulți și că nu ei poartă responsabilitatea acestor evaluări.

“Zilele acestea, când s-au vânturat procentele PISA, mi-am adus aminte de Moș Nicolae. Oare nu distrugând naivitatea copiilor cu cerințe ireale, nu aruncându-le curăția în gunoiul falselor umanisme și rupând familia în fragmentele unei politici sociale anapoda, am atentat la libertatea lor educațională? Între PISA și PIZZA am răstignit bucuria lor de a fi copii și i-am turat prea devreme în războaiele noastre. Iertați-ne, copii dragi, pentru că am dat rezultatele anchetei tocmai în preajma Sfântului Nicolae și că am constatat noi, competenții, incompetența voastră. Nu că am gândit, așa s-a nimerit. Să murdărim portocalele albastre ale naivității cu graba noastră de a vă vântura cifrele neputinței noastre de a vă fi profesori și părinți buni.

Iartă-ne, Sfinte Nicolae, că nu te mai așteaptă copiii noștri. Din dorința de a nu mai gusta din frig și foame, din frustrarea de a fi săraci, i-am sărăcit de naivitatea creativă. Care te aștepta altă dată cu trenulețe legate cu fir de pescuit și clopoțel strident… Mergi la cei 65.000 de copii care se culcă și se trezesc și adorm iar flămânzi. Pentru ei, tu ești Bucuria. Un pic de turtă dulce și o portocală le e de ajuns! Ziua cu tine l-i Sărbătoare!”, scrie părintele Constantin Necula. 

Citiți continuarea AICI.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply