Liceul Callatis: ”À la Sainte Catherine, tout arbre prend racine!” – Acțiune de plantat pomi fructiferi

0
1212

farmec.ro
carturesti.ro%20

A devenit deja o tradiţie ca, în fiecare an, pe data de 25 noiembrie, elevii Liceului Teoretic „Callatis” Mangalia să planteze pomi, în grădina din curtea interioară a liceului. În această zi, atât în calendarul catolic, cât şi în cel ortodox, este sărbătorită Sfânta Ecaterina.

Un proverb francez spune: „À la Sainte Catherine, tout arbre prend racine”.  În Franţa există această credinţă populară că orice copac plantat în ziua de Sfânta Ecaterina, va prinde rădăcini. De aceea, catedra de Limba franceză, reprezentată de doamnele profesoare Peghi Marcu şi Cristina Melania Boncu şi Comisia de ecologie a liceului, au luat iniţiativa de a planta câţiva puieți în grădina liceului. Copiii, sprijiniţi de părinţi, s-au mobilizat şi au plantat pomi fructiferi: meri, cireşi, pruni etc.

A fost alături de noi şi Cabinetul de Asistenţă Psihopedagogică, reprezentat de psihologul şcolii noastre, doamna Carmen Andrei, diriginta clasei a VII-a A. Au mai participat: elevii clasei a V-a A, împreună cu doamna dirigintă Cristina Melania Boncu; clasa a VI-a B, sub îndrumarea doamnei diriginte Melania Chelaru, elevi de la clasa a IX-a C, îndrumaţi de doamna dirigintă Adina Giurcă, membri ai Comisiei de Ecologie a liceului. Elevii clasei a XII-a B au confecţionat un banner, pe care au scris proverbul franţuzesc, culorile predominante ale literelor fiind galben şi verde, culorile specifice acestei sărbători. Bannerul a fost afişat de elevi, la sfârşitul activităţii.

    Activitatea de lunii a avut drept scop sensibilizarea elevilor cu privire la problemele de mediu provocate de schimbările climatice şi responsabilizarea lor în demersurile pe care le fac şi le vor face, pentru rezolvarea sau încetinirea acestor fenomene dăunătoare mediului, împreună cu factorii de decizie. Şi una din aceste probleme, o reprezintă defrişarea masivă a pădurilor, mai ales în ţara noastră.

Copiii trebuie să fie conştienţi de importanţa copacilor, a pădurilor, pentru supravieţuirea noastră, a oamenilor, pentru supravieţuirea planetei Pământ. Noi, adulţii, trebuie să-i învăţăm să respecte copacii, trebuie să-i învăţăm să fie prietenoşi cu mediul. Tocmai de aceea, Comisia de Ecologie a liceului nostru îşi propune să deruleze o serie de activităţi menite să-i sensibilizeze şi să-i responsabilizeze faţă de problemele de mediu”.


Mangalia News, 27.11.2019.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply