Un preot român cu studii la MIT (Massachusetts Institute of Technology) propune schimbarea teoriei lui Einstein. Sărut dreapta, domn’ profesor!

0
2414

Calea spre rai, drumul spre bani (grant ştiinţific) şi formarea găurilor negre.

“Teoria relativităţii a lui Einstein este incompletă şi trebuie schimbată cu o descriere microscopică în genul aceleia pe care am descoperit-o noi”, susţine cu tărie preotul Iosif Răzvan Bena, cel ce “predică” şi faptul că “Universul nu e produsul unei întâmplări”. Adevărat am descoperit! Un părinte fizician. Un reprezentant al bisericii îmbrăcat în haine de om de ştiinţă, un ocrotitor al rugului neîncrederii şi al necredinţei în acelaşi timp propovăduitor al curăţeniei sufleteşti. Iată cum s-ar putea întâmpla. Fizicianul întreabă, părintele răspunde. Şi invers. Uite, aici e raiul, ăsta e Universul! Ucigă-l toaca e un “monstru” din “carne” şi… elemente chimice? Sufletul e al lui Dumnezeu? Dar e de fapt energie pură. Cu stânga ne închinăm. Cu dreapta ”decorăm” formule matematice. Asta e calea spre cer, dincolo e drumul spre cucerirea Universului. Doamne iartă-ne! Ar putea încăpea un fizician şi o faţă bisericească în aceeaşi piele? Ei bine, după cum vedeţi, da! Pe de o parte apără cu crucea, pe de alta fulgeră cu ştiinţa. Este părintele ce susţine existenţa în Univers a sute de găuri negre, contrar teoriei generale. Uneori păcătuieşte ca mirean şi tot el îşi îndreaptă greşelile, preot fiind. Cu smerenie, răbdare şi cuviinţă l-am abordat pe sfinţia sa, domn’ profesor, unul din cei mai valoroşi fizicieni români ai momentului. Mi-am exprimat mica nedumerire legată de cele două laturi ale personalităţii sale, de om de ştiinţă, slujitor al cifrelor şi al datelor precise, fără urme de tăgadă, cât şi de doctor în cele sfinte.

A absolvit fizica la faimoasa universitate americană MIT (Massachusetts Institute of Technology), instituţia ştiinţifică aflată pe primul loc în lume. După doctoratul la University of California, a câştigat o bursă post-doctorală la UCLA. Invitat de marile universităţi americane să rămână în SUA, preferă Franţa, unde este unul dintre cercetătorii de vază la vestitul institut francez CEA-Saclay. Încă din SUA a urmat şi calea bisericii, devenind preot. Este românul care, în urmă cu câţiva ani, a câştigat cel mai mare grant european pentru cercetare (un milion de euro). Specialistul numărul unu al Europei (român) în studiul găurilor negre. Pe lângă faptul că este un preot cu har, părintele-profesor Iosif Răzvan Bena, cum e firesc, este respectat de înaltele “feţe” academice.

Slujeşte cu sfinţenie şi har teoriile fizice ale momentului în amfiteatrele, laboratoarele şi cercurile ştiinţifice, la cel mai înalt nivel: doar cerul e deasupra studiilor sale preţuite. Din amvonul elitei oamenilor de ştiinţă ai lumii, preotul Iosif Bena aghezmuieşte necredinţa ori reaua intenţie. M-am “spovedit” şi eu sfinţiei sale, fizicianului Bena. I-am mărturisit că doresc un scurt interviu în care să vorbim mai mult de cele lumeşti şi mai puţin de găuri negre ori draci. A acceptat cu bunăvoinţă interviul.

Portret al părintelui specialist în studiul găurilor negre

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 

MN: Vă invităm să citiți articolul integral AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply