Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA în România

0
1308

După o primă nominalizare, în vara anului trecut, a lui Adrian Zuckerman ca ambasador al SUA în România, preşedintele american Donald Trump a reînnoit, la mijlocul anului 2019, propunerea care fusese între timp respinsă de Senat. Congresul american a avut, la începutul lui 2019, o nouă sesiune, în urma alegerilor de la jumătate de mandat, desfăşurate în luna noiembrie. Avocatul Adrian Zuckerman a primit votul Senatului american pentru postul de ambasador al SUA la Bucureşti. Conform site-ului Senatului Statelor Unite, votul pentru numirea lui Zuckerman a fost 65 – 30, toate voturile împotrivă aparţinând democraţilor.

Proeminent avocat newyorkez, ambasadorul Zuckerman a fost, între altele, partener în firma internaţională de avocatură Seyfarth Shaw şi a servit ca preşedinte al unui juriu de selecţie judiciară, al unei curţi civile şi de arbitraj pentru Consiliul Imobiliar din New York. A fost coordonator al Departamentului de Servicii Naţionale Imobiliare şi pentru companii, la firma Epstein Becker & Green, iar anterior a fost coordonator pentru proprietăţi imobiliare, la Lowenstein Sandler.

Adrian Zuckerman a emigrat în Statele Unite, împreună cu părinţii lui din România, la vârsta de 10 ani. Vorbeşte fluent limba română. În audierile de confirmare, din Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului, Adrian Zuckerman a afirmat că economia României este una dintre economiile cu cea mai rapidă creştere din UE, menţionând câteva dintre resursele naturale ale României, între care rezervele substanţiale de petrol şi gaz, care au potenţialul de a sprijini securitatea energetică a României şi Europei.

”România a subliniat noul ambasador american -, trebuie să continue să lupte împotriva corupţiei, să creeze un climat favorabil investiţiilor, să investească în infrastructură, sănătate şi educaţie şi să întărească administraţia publică”

Adrian Zuckerman a mai declarat că cel mai puternic aspect al relaţiei Statele Unite – România este cooperarea militară, România fiind un aliat strategic al Statelor Unite.

Să-i urăm, așadar, BUN VENIT, Excelenței Sale, domnului Adrian Zuckerman, noul ambasador al Statelor Unite în România. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ioan Iacob, pentru Mangalia News, 21.11.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply