Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu s-a întâlnit cu sindicatele din industria de apărare

0
787

farmec.ro
carturesti.ro%20

Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri s-a întâlnit marți cu sindicatele din industria de apărare, pentru a purta o serie de discuții în vederea elaborării unor strategii de acțiune în viitorul apropiat.

Dialogul s-a purtat după ce Premierul Ludovic Orban, Ministrul Economiei, Virgil Popescu și Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă au avut o întâlnire, în vederea consolidării cooperării între cele două instituții.

”Am răspuns cererii de a ne întâlni în acest format și de a discuta cu dumneavoastră. Ministerul pe care îl conduc are printre direcțiile strategice și industria de apărare. Referitor la aceasta, eu am avut încă de la începutul mandatului întâlniri cu Ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă și am hotărât să elaborăm un plan multianual de colaborare cu Armata Română, în urma căruia vom vedea cum poate să răspundă industria de apărare nevoilor Armatei Române. Trebuie să știți că vă bazați atât pe sprijinul meu, cât și pe sprijinul domnului Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naționale. Amândoi vrem să stabilim o bună colaborare între ministerele pe care le conducem”, a afirmat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Printre cei ce au participat la întâlnirea de la sediul Ministerului Economiei se numără domnul Constantin Bucuroiu, preşedintele Sindicatului Dreptatea de la Uzina Automecanică Moreni şi secretar naţional pe probleme de industrie de apărare în cadrul Federaţiei Naţionale Sindicale Solidaritatea Metal, domnul Ion Ivan, liderul Federației Sindicatelor din Apărare UNIREA, precum și președinți ai sindicatelor de la Uzina Mecanică SADU, Uzina Mecanică Orăștie, IAR Ghimbav, Fabrica de Pulberi SA Făgăraș, IOR SA.  Aceștia au vorbit despre problemele cu care se confruntă cele mai multe societăți din industria de apărare: lipsa contractelor și a investițiilor, criza forței de muncă din cauza nivelului foarte mic de salarizare.

Ministrul Economiei Virgil Popescu i-a asigurat pe cei prezenți că în mandatul său își propune să întărească relația de colaborare dintre MAPN și Ministerul Economiei, subliniind faptul că-și dorește să sprijine puternic industria națională de apărare.

Totodată, Virgil Popescu a arătat că este la curent cu situația dificilă în care se află multe dintre companiile din portofoliul ministerului, situație generată și de precedentul mod de lucru defectuos dintre Ministerul Economiei și Ministerul Apărării Naționale. În acest context, Ministrul Economiei le-a spus liderilor de sindicat că a discutat cu Ministrul Apărării și împreună au stabilit că este necesară elaborarea unui plan multianual de colaborare cu Armata Română, pentru a avea o planificare strategică a comenzilor ce se vor face companiilor din industria de apărare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La finalul întâlnirii, Ministrul Economiei a reiterat că industria de apărare este prioritară și că este receptiv la problemele întâmpinate de societăți și angajații acestora, dar a subliniat că își dorește ca toți cei implicați să dea dovadă de profesionalism.


Mangalia News, 20.11.2019.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply