TOP 5 cele mai „căutate” meserii în învățământul profesional și tehnic. Producem peste 11 mii de tehnicieni ecologi și sunt doar 16 firme cu astfel de angajați

0
955

Cei mai mulți elevi sunt înscriși la calificarea „tehnician în activități economice”, potrivit platformei meserii.ro. Este vorba despre 14% din totalul elevilor din învățământul profesional din România. Pe locul al doilea sunt mecanicii auto și pe trei tehnicienii în turism, mai arată datele din Harta interactivă a învățământului profesional și tehnic. Însă cea mai interesantă situație este cea ca tehnicienilor ecologi, produși în masă de către școli, în condițiile în care sunt doar 16 firme care au asemenea angajați.

Învățământul profesional din România cuprinde 281.383 de elevi în sistemul public, din care în învățământ dual sunt 6.489, și 3.449 de elevi în cel privat. Harta interactivă a învățământului profesional și tehnic (IPT) din România pune față în față, pentru prima dată, calificările elevilor și companiile cu obiect de activitate legat de aceste calificări.

Harta interactivă se bazează pe seturi de date oficiale și ilustrează toate liceele tehnologice și școlile profesionale din țară, localizarea și datele de contact ale acestora, precum și numărul de elevi în pregătire pentru fiecare calificare. Pe hartă este și distribuția firmelor în țară, cu detalii legate de numărul total de angajați și domeniul principal de activitate. (click pe imagine!).

Citiți continuarea AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply