‘Open Your eyes! Make a decision now!’ Dezbatere despre prevenirea consumului de tutun, alcool si droguri in randul elevilor de liceu din cadrul Liceului Teoretic Callatis Mangalia

0
985

farmec.ro
carturesti.ro%20

INVITATIE

Liceul Teoretic Callatis Mangalia, în parteneriat cu Asociaţia „ProActiv pentru Comunitate” și Centrul Tratare Dependente Equitas, implementează pe parcusul anului școlar 2019-2020, proiectul Open Your eyes! Make a decision now!

Proiectul are ca obiectiv desfășurarea de dezbateri, ateliere, întâlniri de lucru cu factori de decizie, părinți și societatea civilă, în vederea constientizării pericolului consumului de substanțe halucinogene în rândul tinerilor liceeni din Municipiul Mangalia.

Parteneriatul pe această temă este o continuare a celor implementate în anii școlari precedenți, ca urmare a proiectului “Consolidarea rolului societății civile în dezvoltarea, monitorizarea și evaluarea politicilor publice privind consumul de droguri în municipiul Mangalia”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian, prin Fondul pentru Relatii  Bilaterale la Nivel National, gestionat de Ministerul Fondurilor Europene.

În acest context, avem plăcerea de a vă invita la dezbaterile ce vor avea loc în data de vineri, 15.11.2019, în Aula Henry Ignatie, a Liceului Teoretic Callatis, începând cu ora 13.00.

Cu stimă,

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Nicoleta GRIGUTA, președintele Asociaţiei „ProActiv pentru Comunitate”.


COMUNICAT

Liceul Teoretic Callatis Mangalia, în parteneriat cu Asociaţia „ProActiv pentru Comunitate” și Centrul Tratare Dependente Equitas, implementează pe parcusul anului școlar 2019-2020, proiectul Open Your eyes! Make a decision now!

1. Obiectiv general

Prevenirea consumului de tutun, alcool si droguri in randul elevilor de liceu din cadrul Liceului Teoretic Callatis Mangalia.

2. Obiectivele specifice

2.1. Creşterea nivelului de informare al elevilor şi implicarea lor în activităţi de prevenire a  consumului de droguri (cf. Strategiei Naţionale Antidrog, cap. II, pct. A, al. 3 „Sensibilizarea şi educarea populaţiei şcolare în scopul evitării consumului experimental / recreaţional de droguri şi trecerii de la acesta la cel regulat”).

2.2 Creşterea nivelului de informare al părinţilor şi cadrelor didactice din şcoala selectată cu privire la problemele asociate consumului de droguri (cf. Strategiei Naţionale Antidrog, cap. II, pct. B, al. 1 „Sensibilizarea, conştientizarea şi motivarea părinţilor în vederea implicării active, obiective şi corelate a acestora cu celelalte arii de intervenţie preventivă”).

2.3. Oferirea unor alternative de petrecere a timpului liber pentru elevi, prin care să fie promovat un stil de viaţă sănătos (cf. Strategiei Naţionale Antidrog, cap. II, pct. A, al. 1 – „Dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflată într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri”).

Proiectul se va desfășura pe perioada anului școlar 2019-2020.

Locul de desfasurare: Liceul Teoretic Callatis Mangalia.

3. Echipa de implementare:

Voluntari – elevi ai clasei IXA a Liceului Teoretic Callatis
Voluntari ai Asociatiei Proactiv pentru Comunitate.

4. Grupul ţintă

Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de  elevi, vârsta cuprinsă între 15-18 ani, care vor fi implicaţi în programe de prevenire a consumului de droguri realizate şi susţinute de către ei pentru grupul de egali din şcoală.

5. Beneficiari:

Beneficiarii direcţi:

– elevi din clasele IX ale Liceului Teoretic Callatis

– cadre didactice ale Liceului Teoretic Callatis

– parintii elevilor  din Liceul Teoretic Callatis

Beneficiarii  indirecţi ai proiectului:

– comunitatea locală

– mass media.

Persoane de contact:

Nicoleta GRIGUTA – presedinte Asociatia Proactiv pentru Comunitate,

Monica Silvia LIPNIC, coordonator Comisia de programe educative europene Liceul Teoretic Callatis.


Mangalia News, 15.11.2019.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply