MARIA, REGINA ROMÂNIEI – Istoria noastră, atât de frumos spusă în filmul realizat de Alexis Sweet Cahill. Mergeți la film! O să învățați să nu renunțati niciodată la visuri

0
1818

Maria, Regina României – Queen Marie of Romania este un film pe care l-am văzut de două ori. Prima dată, la premiera de la Ateneul Român, unde am fost prea emoționată să îl văd într-o notă obiectivă. Abia îmi stăpâneam lacrimile, la unele scene. Așa că am repetat experiența într-o sală la cinema. Preferații mei din distribuție au fost Regina Maria – Roxana Lupu și Brătianu – Adrian Titieni. Fiind o mare pasionată de istorie, este o alegere pur subiectivă. Întreaga echipă din acest film a făcut o muncă fantastică.

Brătianu a fost cel mai puternic om politic din generația sa, dar în film, la Paris, vedem un Brătianu vulnerabil, ajuns la capătul puterilor. Ignorat de Clemenceau, Lloyd George și de președintele Americii, cere ajutor. Dragostea pentru România s-a dovedit mai puternică decât orgoliul de politician. Contele Saint-Aulaire, văzând cum prietenul său își pierde sângele-rece diplomatic, sugerează ca regina Maria să fie trimisă la Paris.

Regina Maria se urcă în tren și pleacă în cea mai mare misiune a vieții ei: să convingă marile puteri să ne lase Transilvania, Bucovina, Dobrogea și Banatul. Și-a pus la bătaie tot farmecul de care bărbații au fost întotdeauna fascinați. Curajul Reginei Maria, împreună cu sfaturile lui Brătinau, au pus bazele unui parteneriat politic care a făcut istorie. Așa s-a născut România Mare.

Cine este actrița Roxana Lupu, cea care joacă rolul Reginei Maria? Și-a construit cariera prin muncă, idolul ei este Petre Țuțea, iar în timpul filmărilor, citea Jurnalul Fericirii – Nicolae Steinhardt. Nu este străină de lumea închisorilor comuniste și nici de fenomenul Pitești. Este actrița cu cea mai activă prezență pe pagina de facebook a filmului ÎNTRE CHIN Și AMIN, un film de Toma Enache.

Drumul Roxanei nu a fost deloc simplu. Dacă astăzi o vedem pe ecrane în Regina Maria este pentru că într-o zi a realizat că Munceam pentru visurile altor oameni, iar pe ale mele le lăsam la ușă”.

Roxana nu a renunțat la actorie, așa cum nici Regina Maria nu a renunțat la România.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mergeți la film! Este Istoria noastră, atât de frumos spusă în filmul realizat de Alexis Sweet Cahill. O să învățați să nu renunțati niciodată la visuri. Cine spune că se pot realiza fără dureri de cap, minte”.

Autor: Claudia Emilia Puiu, 10.11.2019.


MN: MARIA, REGINA ROMÂNIEI — Programul în cinematografele din toată țara, pentru săptămâna 8–14 noiembrie. La Mangalia, reprezentațiile cu acest film remarcabil vor avea loc la Casa de Cultură, săptămânal, astfel:
Luni, 11 noiembrie, ora 18:00;
Luni, 18 noiembrie, ora 18:00;
Luni, 25 noiembrie, ora 18:00;
Luni, 02 decembrie, ora 18:00;
Luni, 09 decembrie, ora 18:00;
Luni, 16 decembrie, ora 18:00;
Luni, 23 decembrie, ora 18:00.

”Mergeți la film! Este Istoria noastră, atât de frumos spusă în filmul realizat de Alexis Sweet Cahill. O să învățați să nu renunțati niciodată la visuri. Cine spune că se pot realiza fără dureri de cap, minte”.


Mangalia News, Luni, 11.11.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply