Preşedintele CE, Ursula von der Leyen a acceptat nominalizarea Adinei Vălean pentru postul de comisar european

0
719

Preşedintele CE Ursula von der Leyen a acceptat nominalizarea europarlamentarului PNL Adina Vălean pentru postul de comisar european din partea României, Conform CE, atât Sigfried Mureşan, cât şi Adina Vălean s-au descurcat bibe la interviuri, Preledintele ales al CE optând pentru Vălean, prezentată drept un europarlamentar experimentat.

“România a transmis astăzi, 6 noiembrie, două propuneri de candidaţi pentru postul de comisar european. Ambii au avut interviuri cu preşedintele-ales şi s-au descurcat bine. Preşedintele-ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Doamna Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja preşedintele comisiei ENVI şi este în prezent preşedintele comisiei ITRE. În cariera sa a acumulat experienţă pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al ”Mecanismului pentru Interconectarea Europei’’, prin care este susţinută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei şi serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor şi de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, au transmis reprezentanţii echipei de tranziţie a preşedintelui-ales al CE, Ursula von der Leyen.

Vălean urmează să fie audiată și în Parlamentul de la Bucureşti, dar va fi supusă și procedurilor din PE pentru desemnarea comisarior.

Adina Vălean este a patra nominalizare trimisă de România şi prima făcută de Guvernul Orban, ea fiind acceptată de preşedintele CE Ursula von der Leyen.

Continuarea articolului, AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply