Cornel Udrea: Am auzit că la începutul toamnei, și melcii începuseră să plece din țară: Au fost văzuți, cu sutele, din trenul Constanța-Timișoara…

0
1151

Am auzit că la începutul toamnei, și melcii începuseră să plece din țară: au fost văzuți, cu sutele, din trenul Constanța-Timișoara, trecînd și întrecînd garnitura, pierzîndu-se în zare, pe lîngă șine.

Cîțiva călători au dat statul român în judecată și pe ministrul care, zice-se, că la acea vreme avea ceas de mînă cu cuc, pentru cîteva lucruri revoltătoare:
– o femeie, însărcinată în 8 luni, la plecarea din Constanța, în gara Giarmata nu și-a mai găsit copilul, pentru a se prezenta la bacalaureat, unii spun că a coborît, cu o fată, în Simeria.
– un cetățean care juca, împreună cu alți trei, șeptic, a rămas să joace singur, fiindcă doi au murit de bătrînețe, iar al treilea de foame.
– poetul Mărdărescu stînd lîngă fereastră, a văzut ceva orbitor și a surzit. Chiar și așa, nevăzător, a terminat un volum de versuri, cu 8ooo de poezii, prefațat de Al. Stefănescu, din mers.
– curentul electric, sub troliu, s-a întrerupt de 345 de ori, energia electrică fiind necesară pentru iluminatul suplimentar al Cartierului Primăverii, unde urma să aibă loc festivitatea de instalare a celui de al șaptelea președinte al țării.
– garnitura de tren a fost garată direct în Muzeul CFR-ului, fiindcă deja,de multă vreme, se circula cu mono- mijloacele Companiei ” Drăgulin& freze și mingi”, ceea ce a creat multe neplăceri celor sosiți, fiindcă nu mai aveau pe nimeni și nimeni nu îi mai cunoștea.

Ministrul de externe, Teodor Meleșcanu a fost schimbat din funcție și numit ambasador onorific la Gaza, pentru a fi mai aproape de alți ambasadori, foști colegi de facultate, cel al Mesopotamiei și cel al Imperiului Bizantin. A fost instalat într-o încăpere de protocol a piramidei lui Melhomotopec al VIII-lea, bun prieten din copilărie cu Ion Iliescu, muzeograf la “Antipa”.

Călători nu au putut să coboare din mers, fiindcă trenul nu avea mers, așa că din ce pizda-măsii să coboare? Echipe de voluntari le-au aruncat pe geam mîncare și sticle cu apă. Unii au sfîrșit de inaniție, fiindcă geamurile închise nu se puteau deschide, iar alții de frig, de gripă, pentru că geamurile deschise nu au mai putut fi închise.

Cornel Udrea, 2 noiembrie 2019.


MN: Din scrierile umoristice ale Maestrului Cornel Udrea, cotidianul online Mangalia News a publicat câteva articole pe care le puteți citi AICI

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 03.11.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply