RIUF: Cum își aleg tinerii viitorul? Mii de liceeni și studenți sunt așteptați pe 26 octombrie la Constanța, la cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud şi de Est

0
447

A 25-a ediție a RIUF – Romanian International University Fair va avea loc pe 26 octombrie, la Hotel Malibu, Constanța. Eveniment cu o tradiție de 14 ani, anul acesta RIUF revine cu cel mai mare număr de universități din Marea Britanie și Olanda prezente vreodată la un eveniment educațional din România, în ciuda conversațiilor din ultimul timp despre Brexit.

Reprezentanții a mai mult de 35 de universități din 7 țări vor interacționa în cadrul evenimentului cu tinerii interesați de studiul în străinătate. Aceștia vor putea cunoaște opțiuni și oportunități de studiu (licență, masterat, MBA, doctorat) din Marea Britanie, Germania, Olanda, România sau Elveția.

Programe de licență și de masterat accesibile pentru oricine își dorește să studieze în străinătate (sau în România).

La RIUF vor fi prezente universități aflate în topul mondial, printre care University of Portsmouth, University of Essex, Northumbria University.

Studiul în străinătate este accesibil pentru cei care au o medie de admitere peste 7. 

Sâmbătă, 26 octombrie, aceștia vor afla informații despre peste 4.500 de programe de licență și masterat din 20 de domenii, precum: business, economie, IT și tehnologie, management turistic, arte, inginerie, medicină.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Una dintre îngrijorările românilor care doresc să aleagă un program educațional în altă țară rămâne cea legată de costurile ridicate ale acestor universități. În cadrul RIUF, cei interesați vor putea afla informații despre diverse surse de finanțare pentru studii:

· Un fond de burse de peste 3.500.000 de euro în Marea Britanie și Olanda;

· Programe de burse oferite de DAAD pentru românii care doresc să studieze în Germania (fie că sunt liceeni, studenți, absolvenți sau profesori universitari și cercetători);

· Coventry University oferă burse special create pentru studenții români;

· Diverse împrumuturi dedicate celor care vor să plece la studii, inclusiv primul fond de credite educaționale din România.

Pentru cei care cântăresc atât opțiunea de a urma un program de studiu în străinătate, cât și cea de a-și continua studiile în țară, este bine de știut că la RIUF vor putea interacționa și cu cele mai importante universități din România: Universitatea din București, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali, Universitatea Națională de Arte din București, The Entrepreneurship Academy (EA).

Consiliere și inspirație pentru viitor – educațional și profesional 

Pe lângă interacțiunea cu reprezentanții universităților, participanții RIUF pot primi gratuit consilere educațională și de orientare în carieră, în timpul evenimentului, de la organizații cu programe de dezvoltare personală, profesională și orientare în carieră sau care oferă cursuri de limbi străine. În plus, toți cei care se înscriu și participă la RIUF vor primi după eveniment o ofertă educațională personalizată în funcție de țările și domeniile lor de interes.

În cadrul evenimentului, poți lua parte la seminarii și prezentări ale reprezentanților universităților prezente la eveniment, dedicate elevilor și profesorilor. Acestea te ajută să descoperi mai multe despre: 

· Ce înseamnă să studiezi IT, business, medicină, arte, televiziune sau management la universități internaționale;

· Documentația de care ai nevoie pentru a aplica la universitatea dorită;

· Cele mai noi tendințe educaționale și care sunt cele mai moderne campusuri universitare.

La RIUF afli tot ce ai nevoie legat de studiile în România sau în străinătate și descoperi cum să-ți creezi viitorul la care visezi. Înregistrează-te pe www.riuf.ro și vino în Constanța, pe 26 octombrie, la Hotel Malibu. Cei interesați pot participa și la edițiile RIUF – Romanian International University Fair din celelalte orașe: București – 19-20 octombrie, Cluj-Napoca – 22 octombrie sau Iași – 24 octombrie.


Mangalia News, partener oficial RIUF. (Publicat: 12.10.2019).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply