Guvernul PNL: Cine sunt miniștrii propuși de premierul desemnat Ludovic Orban

0
800

Premierul desemnat Ludovic Orban a prezentat joi, 24 octombrie, liberalii care urmează să facă parte din viitorul Guvern, care va avea 16 ministere.

• Vicepremier – Raluca Turcan,

• Ministerul Finanțelor Publice – Florin Cîţu,

• Ministerul Afacerilor Interne – Ion Marcel Vela,

• Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu,

• Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu,

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

• Ministerul Lucărilor Publice, Dezvoltării și Administrației – Ion Ștefan,

• Ministerul Apărării – Nicolae Ionel Ciucă,

• Ministerul Sănătății – Victor Costache,

• Ministerul Educației și Cercetării – Monica Cristina Anisie,

• Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Virgil Popescu,

• Ministerul Muncii – Violeta Alexandru,

• Ministerul Mediului – Costel Alexe,

• Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor – Lucian Bode,

• Ministerul Agriculturii – Adrian Oros,

• Ministerul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloș,

• Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu,

• Ministerul Tineretului și Sportului – Ionuț Stroe.

Cine sunt și ce recomandări au persoanele nominalizate să facă parte din Guvernul PNL?

Vicepremier Raluca Turcan:

Raluca Turcan va avea în coordonare Fondurile Europene, Dezvoltarea, Educația, Sănătatea, Munca, Tineret și Sport și Justiție.

Lider al grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaților, președinte PNL Sibiu și prim-vicepreședinte PNL. S-a remarcat de-a lungul anilor ca un om politic activ, responsabil și foarte implicat. Proiectele promovate de deputatul Raluca Turcan au urmărit:

– Reducerea abandonului școlar prin măsuri pro-active precum ”Școală după școală”, alimentație diversificată în școli, transportul elevilor și profesorilor.

– Întărirea învățământului profesional-dual, buna calificare a profesorilor;

– Diminuarea inflației prin eliminarea supra-accizei la carburanți, a supra-impozitării contractelor de muncă part-time;

– Reducerea birocrației pentru sprijinirea mediului de afaceri;

– Apărarea independenței justiției și a siguranței cetățeanului;

– Asigurarea dreptului de vot pentru românii din afara țării.

La Sibiu a sprijinit atragerea de fonduri pentru construcţia de grădiniţe, pentru reabilitarea şi dotarea şcolilor şi liceelor, a spitalului județean, s-a implicat în campanii de ajutorare şi donare de fonduri pentru persoane aflate în risc social.

Ministerul Finanțelor Publice – Florin Cîţu

Absolvent al Grinnell College din SUA, masterand în economie în cadrul Iowa State University (2002) și doctorand al Iowa State University. Profesionist în economie – finanțe datorită experienței vaste pe care a obținut-o ca economist în cadrul Băncii Naţionale a Noii Zeelande (2001-2003) şi în cadrul Băncii Europene de Investiţii (2003-2005). În România, a fost economist şef (2006-2007) la ING Bank, șef al departamentului pieţe financiare (2007-2011). În 2016 a fost ales senator pe listele PNL. În prezent este liderul senatorilor PNL, membru în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital (din 1 februarie 2018) şi al Comisiei pentru afaceri europene (24 septembrie 2018).

Ministerul Afacerilor Interne – Ion Marcel Vela

Senatorul liberal a fost președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, de la Senat, în perioada februarie – septembrie 2018. Din acestă postură a convocat audieri și a solicitat, de nenumărate ori, ca dosarul violențelor de la protestul Diasporei din București să fie desecretizat. A fost ales de trei ori primar al municipiului Caransebeș, din 2004 până în 2016. De asemenea, a primit titlul de “Luptător cu rol determinant in Revoluţia din Decembrie 1989” din partea preşedintelui României Klaus Iohannis.

Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu

Diplomat de carieră, ministrul Afacerilor Externe în perioada 24 noiembrie 2014 şi 17 noiembrie 2015 și consilier prezidențial pentru politică externă la data de 6 mai 2016. Bogdan Aurescu a fost coordonatorul echipei care a reprezentat România în procesul cu Ucraina privind delimitarea maritimă în Marea Neagră, verdictul fiind unul favorabil. 9.700 km² de platou continental și zonă economică exclusivă au revenit României, adică 79,34% din zona aflată în dispută.

În perioada 2010-2011 a fost negociator-şef pentru România al Acordului româno-american privind apărarea antirachetă şi al Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA.

Citiți continuarea în replicaonline.ro.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply