Sorin Drugan, primul român care a pornit în jurul lumii singur, într-o barcă. Până acum, a parcurs peste 15.000 de mile marine

0
1474

Sorin Drugan (64 de ani) este primul român care a pornit să facă înconjurul lumii, de unul singur, cu o barcă. Navigatorul a parcurs în jur de două treimi din traseu şi estimează că va fi acasă în prima jumătate a anului viitor.

De meserie inginer electronist, Sorin Drugan a fost pasionat de sporturile nautice dintotdeauna. Nu întâmplător le-a transmis şi copiilor săi microbul navigaţiei şi setea de aventură pe nesfârşitele întinsuri de apă ale Terrei. De altfel, familia Drugan deţine SetSail, o firmă al cărui obiect de activitate este organizarea de cursuri de navigaţie şi închirierea de ambarcaţiuni.

O familie de skipperi: Sorin Drugan, încadrat de soţia şi de fiica sa, alături de fiul său.

Sorin Drugan a cochetat cu ideea de a face înconjurul lumii cu o barcă, încă din 2005, dar a durat mai bine de 10 ani până să-şi pună ideea în practică. Prima aventură mai serioasă a lui Sorin Drugan a fost în 1984, iar peste exact 20 de ani a traversat singur Marea Neagră.

„În 1984 am mers pe distanţa Constanţa-Burgas, iar în 1990 am mers până în Istanbul. În 2004, am traversat în solitar Marea Neagră. A durat şase zile să ajung din Constanţa în Batumi (n.r. – în Georgia), după care mi-a luat cu o zi în plus să mă întorc, fiindcă vântul era mai slab“.

Înconjurul lumii, într-un Jaguar 27 din 1977  

Sorin Drugan este şi deţinătorul recordului naţional pentru cea mai lungă perioadă de navigaţie în solitar fără oprire cu o barcă, doar împins de vânt. Asta după ce a traversat în 71 de zile Oceanul Atlantic, din Gibraltar până în portul Saint-Louis (insula Marie-Galante), la sud de Guadelupa. A plecat din Gibraltar acum aproape doi ani, pe 2 decembrie 2017 şi a parcurs singur pe velierul său peste 4.000 de mile, până ce a atins din nou ţărmul, la data de 10 februarie 2018. Traversarea Atlanticului a fost doar o parte dintr-un program şi mai ambiţios. De fapt, Sorin Drugan a pornit într-o aventură vastă şi de durată: înconjurul lumii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
Ajax are 42 de ani, dar a străbătut deja nenumărate mări.

Citeste mai mult: adev.ro/pzmvxo



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply