“Constanța veselă – Desene pe asfalt”. Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” a prins culoare! Aleile au fost pictate multicolor cu jocuri ale copilăriei, de zeci de elevi

0
2485

“Constanța veselă – Desene pe asfalt” s-a mutat din parcuri, în curtea școlilor, iar prima instituție de învățământ care a prins culoare și viață a fost Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” din Constanța. Zeci de voluntari, cărora li s-au alăturat 25 de tineri din 5 țări europene prezenți la Constanța, în cadrul proiectului Erasmus+ “Raise your voice”, dar și elevii școlii Jean Bart și-au unit imaginația și forțele și au pictat multicolor aleile din curtea instituției care  creionează personalitatea a zeci de tineri.

Pe aleile din beton se regăsesc picturi ce rememorează jocuri ale copilăriei precum șotronul, plicul, omizi cu cifre cu ajutorul cărora vor învăța să adune, să împartă, să scadă și să înmulțească, dar și un perete viu colorat. În mijlocul elevilor și voluntarilor s-au aflat și profesorii, impresionat de talentul unora dintre copii, pe care i-au încurajat să-și dezvolte abilitățile artistice.

Acțiunea face parte din proiectul educativ “Constanţa veselă – desene pe asfalt” ce a fost iniţiat de Asociaţiile Youth Vision şi Creative+, cu sprijinul Primăriei Constanţa și reprezentanților Direcției Județene de Sport și Tineret. În același timp, la eveniment au participat și tinerii care fac parte din grupul de lucru al competiției Capitala Tineretului din România, competiție pe care Constanța, aflată în finală, și-a propus să o câștige.

“#ComeToSEAusTogether! Sub umbrela acestei direcții, ne-am alăturat echipei de voluntari europeni pentru a picta jocurile copilăriei în incinta Școlii nr. 18 “Jean Bart” și pentru a da o mână de ajutor elevilor ce și-au arătat dorința de a aduce o schimbare în mediul școlar unde își petrec o mare parte din timpul zilei”, a declarat Alexandra Barbu, asistent manager proiect.

Proiectul “Constanţa veselă – desene pe asfalt” a luat naştere din dorinţa de a stimula mişcarea, de a-i motiva pe copii să se joace în aer liber, dar şi de a da o alternativă la timpul petrecut în faţa calculatorului sau a telefonului. Organizatorii anunță că acțiunile de acest gen vor continua în perioada următoare și în alte școli din oraş care se vor transforma astfel într-un tărâm magic, plin de jocuri și culoare.

Daniela ENESCU, președinte Youth Vision.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 20.10.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply