Stefan Mardale: Scrisoare trimisă Preşedintelui Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune

0
1392

Ștefan Mardale: Scrisoare trimisă Preşedintelui Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune.

”Bună ziua,

Domnule Preşedinte Director General, Georgică Severin!

Mă numesc Ştefan Mardale, am vârsta de 55 de ani.
În septembrie anul trecut, vă trimiteam o scrisoare în care solicitam publicarea lunară a playlisturilor Radio Romania. Ea a avut ceva ecou în presă.

Iată că profesioniştii radioului, lăudaţi în răspunsul dat de un subordonat al domniei voastre, nu s-au descurcat în chestiunea solicitată de mine, deşi era vorba de un simplu copy-paste al listelor care se trimit la UCMR-ADA şi CREDIDAM.

Dacă aflaţi de ce nu se pot publica, în speranţa că nu e secret de stat, v-aş ruga să-mi comunicaţi! Mai rog să mi se răspundă punctual, nu cu generalităţi, aşa cum s-a întâmplat până acum.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Demersurile mele pentru o mai bună calitate a programelor Radioului naţional sunt vechi. Ataşez câteva dovezi din arhiva personală. Fac asta din credinţa că o mai bună calitate a culturii pop, încluzând, bineînțeles, rockul, folkul, jazzul, ar aduce mai mulţi oameni la biblioteci, librării, în sălile de concerte, ar contribui pur şi simplu la mai bunul mers al ţării. Am crescut şi m-am format într-un mediu țărănesco-muncitoresc, am văzut (la mine şi la alţii crescuţi în condiţii asemănătoare) cum muzica de calitate poate face educaţie de calitate.

Aş vrea să vă mai comunic că, într-un anume fel, am primit un răspuns clar, indirect ce-i drept, dar nu ştiu precis cine este autorul. Eu am, din 1996, un proiect muzical care se numeşte CRI GRI. A fost apreciat şi difuzat de mai multe personalităţi, cum ar fi Florian Pittiş, Paul Grigoriu, Florin Silviu Ursulescu.

Anul trecut aveam în DataMedia Radio România mai bine de zece cântece. Anul ăsta, în iunie, rămăsese unul, probabil ca să nu bată la ochi. Acum mai bine de doi ani l-am rugat pe Bogdan Pavlică să-mi comunice şi mie criteriile după care sunt alese melodiile difuzate pe R.R.A. Tăcere. Anul trecut, pe mesengerul Facebook i-am cerut civilizat să-mi explice cum de a putut fi nominalizat Smiley în categoria cel mai bun solist vocal, la Premiile Radio Romania. Nici aici nu mi-a răspuns, aşa că i-am spus părerea mea despre alegerea respectivă: HOŢIE sau PROSTIE. Normal că m-a blocat.

Vrând să-i aduc la cunoştinţă că nedumerirea mea e apreciată de cea mai titrată revistă muzicală de la noi, în primăvara lui 2019 i-am lăsat la recepţie în Temişana un plic. Nu, nu am vrut să intru şi eu în rândul lumii, plicul conţinea doar prima fotografie în format A4.

Vă doresc toate cele bune!”

Ștefan Mardale

DOCUMENTE:

CRI GRI – CUM AR FI?


Mangalia News, 13.10.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply