A ÎNCEPUT CAMPANIA ELECTORALĂ PENTRU PREZIDENȚIALE!

0
719

farmec.ro
carturesti.ro%20

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie a început, sâmbătă, la ora 00.00 şi se va încheia sâmbătă, 9 noiembrie, la ora 7.00. În cursa electorală sunt înscrişi 14 candidaţi. Pentru prima dată, românii din străinătate vor avea la dispoziţie trei zile pentru a vota şi pot vota şi prin corespondenţă. Peste 41.000 de persoane au ales această variantă, iar plicurile cu opţiunea lor electorală trebuie să ajungă în România până în 7 noiembrie.

Campania electorală vine cu reguli stricte pe care trebuie să le respecte candidaţii şi partidele care i-au propus.

Toţi competitorii electorali au fost obligaţi de lege să elimine bannerele şi materialele publicitare utilizate în activitatea de promovare până vineri, la ora 24.00, altfel ei vor fi sancţionaţi. În cazul în care aceste materiale vor exista în spaţiul public în campania electorală, se vor putea depune sesizări la birourile electorale judeţene, iar de eliminarea lor se vor ocupa organele de poliţie sau primarii.

În timpul campaniei electorale sunt permise numai afişele cu dimensiunile prevăzute de Legea 334 şi în locurile speciale de afişaj electoral, dispuse prin decizia primarului, alte materiale de propagandă fiind interzise.

Primarii sunt obligaţi ca, până la începerea campaniei electorale, să stabilească, prin dispoziţie, locuri speciale pentru afişajul electoral, în care să amplaseze panouri electorale, ţinând seama de numărul partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice sau electorale dintre acestea care participă la alegeri, precum şi al candidaţilor independenţi.

Un afiş electoral nu poate depăşi dimensiunile de 0,5 metri o latură şi 0,3 metri cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 0,4 metri o latură şi 0,25 metri cealaltă latură. Sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți continuarea AICI.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply